ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Kι είμαστε ακόμα ζωντανοί

Ο Αστέρας θύμισε αυτή τη φορά... Αστέρα. Έβγαλε αντίδραση, έδειξε ψυχή, αγωνίστηκε με ορθολογικό σύστημα και κάπως έτσι έμεινε ζωντανός στη μάχη της δεύτερης θέσης των πλέι-οφ. Πλέον, ήρθε η ώρα για διπλό!

Η παρένθεση του 0-4 έκλεισε γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα. Δεν υπήρχε άλλωστε χρόνος για να μείνει ανοιχτή. Ο Αστέρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με χαμηλά το κεφάλι, έχοντας στόχο να επιστρέψει αήττητος. Αν έχανε, θα χανόταν. Με την πλάτη στον τοίχο έπαιξε στην Τούμπα, αλλά έβγαλε αντίδραση και ψυχή στο χορτάρι. Στοιχεία με τα οποία είχε πορευτεί όλη τη σεζόν και τα άφησε κάπου ξεχασμένα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Βοήθησε φυσικά και το γεγονός ότι ο Στάικος Βεργέτης ακολούθησε την δοκιμασμένη συνταγή. Κανένα νέο πείραμα ούτε στο σύστημα, ούτε στις θέσεις των ποδοσφαιριστών. Το κλασικό 4-2-3-1, αυτό που έχει αποδώσει όλη τη χρονιά, αυτό που γνωρίζει να παίζει καλά η ομάδα. Όπως καταγράψαμε τα αρνητικά μετά την πρεμιέρα, επισημαίνουμε και τα θετικά. Σωστή και η αμυντική προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο, σωστό και το γύρισμα του διακόπτη στην επανάληψη.

 

Στην Τούμπα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Αναμενόμενο. Άλλωστε και ο Αστέρας ήθελε το χρόνο του για να δείξει και στην πράξη ότι η βαριά ήττα της πρεμιέρας έμεινε πίσω. Γλίτωσε λοιπόν στο δοκάρι, αλλά μετά το 20' συνήλθε για τα καλά και κράτησε πολύ σβηστά το 0-0 έως το τέλος του ημιχρόνου.

 

Στην επανάληψη οι κιτρινομπλέ αποφάσισαν να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο. Στο πρώτο τέταρτο είχαν τις στιγμές τους και παρά την αντίδραση του ΠΑΟΚ και το δεύτερό του δοκάρι, έδειχναν ικανοί να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή στις αντεπιθέσεις. Ο Νίκο όμως αποβλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ- με ανύπαρκτη βέβαια πρώτη κίτρινη- και μοιραία στα τελευταία λεπτά ο μόνος στόχος ήταν το 0-0. Που ήρθε με λίγο καρδιοχτύπι, εκεί στο (ανεπίτρεπτο για την κλάση του) λάθος του Γκοϊάν.

 

Πλέον, ο ξεκάθαρος στόχος του Αστέρα είναι αποκλειστικά η δεύτερη θέση. Δεν γίνεται διαφορετικά με... -7 από τον Παναθηναϊκό, καθώς για να τον περάσει σε ισοβαθμία χρειάζεται ανατροπή του 0-4. Μεταξύ μας, είναι άκρως ελκυστικό το πακέτο της δεύτερης θέσης μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό.

 

Ακολουθούν οι διπλές αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο. Το ιδεατό; Εξάποντο και κομμένοι βαθμοί του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Ας μείνουμε όμως στο πρώτο, καθώς αυτό είναι στο χέρι της ομάδας. Πρώτα την Τετάρτη στο Περιστέρι. Ήρθε η ώρα για ένα διπλό μετά από 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη εκτός έδρας. Αν όχι τώρα, στο κρισιμότερο σημείο, πότε;

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων