ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αυτός είναι ο Διαγόρας Βραχνέικων!

Οι όμιλοι καταρτίστηκαν, το πρόγραμμα ανακοινώθηκε και το μόνο που μένει είναι να... φύγει ο Σεπτέμβρης για να σφυρίξουν οι διαιτητές την σέντρα στην πολύπαθη Γ΄Εθνική. Εκεί όπου Παναρκαδικός και Λεωνίδιο θα δώσουν την ποδοσφαιρική τους μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες στα σκληρά γήπεδα της Γ'.

 

Ξάνθη ΑΣΤΕΡΑΣ

Διαγόρας Βραχνέικων είναι το όνομα του αντιπάλου του Παναρκαδικού για τη σεζόν 2017-2018. Και αν το Διαγόρας παραπέμπει σε Ρόδο τότε το Βραχνέικων μας μεταφέρει στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα  στην Κωμόπολη  των Βραχναιίκων και του Μονοδενδρίου καθώς θεωρείτε κοινός εκπρόσωπος των δύο κοινοτήτων.

Ο Διαγόρας ιδρύθηκε το 1960 με χρώματα μπλε - άσπρο και έμβλημα τον αρχαίο ολυμπιονίκη Διαγόρα.

Θεωρείται η φυσική συνέχεια άλλων ανεξάρτητων κυρίως συλλόγων των που προϋπήρξαν του Διαγόρα. Πρώτος σύλλογος αναφέρεται ο "Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βραχναιίκων", που ιδρύθηκε το 1929, και η "Παμβραχνιακή" ή "Παμβραχνιακός", που ιδρύθηκε το 1952, και διαλύθηκε το 1960 για να ιδρυθεί ο Διαγόρας. Το 1938 είχε ιδρυθεί και η "ΕΟΝ Βραχναιίκων" με αθλητικό τμήμα.

Η περιήγηση του στα γήπεδα της ΕΠΣ Πατρών ξεκινά το 1961-62 έως το 1964 που κέρδισε την άνοδο του στη Β΄κατηγορία. Από τότε έχει αγωνιστεί 29 φορές στην Α΄κατηγορία, 15 στη Β' κατηγορία και 2 στη Γ΄κατηγορία. Ο Διαγόρας έχει και συμμετοχές στη Δ΄εθνική κατηγορία τις περιόδους 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12.

Την περσινή περίοδο 2016-17 κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο για τη Γ' Εθνική κατακτώντας το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Αχαΐας ενώ κέρδισε το Super Cup στις 10/09/2017 απέναντι στον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου με 2-1.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χρήστος Τσίκας ενώ το ρόστερ απαρτίζεται από καινούργιους ποδοσφαιριστές αφού μόλις 4 παρέμειναν στην ομάδα(Ανδρέας Τρίγκας, Θόδωρος Μιχαηλίδης, Σωτήρης Λεγάτος, Βασίλης Χριστόπουλος).

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος(σε παρένθεση η προηγούμενες ομάδες τους):

Ιωσήφ Λαμπρόπουλος (Αχαϊκή), Γιώργος Πετρόπουλος (Αχαϊκή), Μάριος Σπυρόπουλος (Αχαϊκή), Άρης Θωμάς (Καταστάρι), Άκης Κωστής (Καταστάρι), Γιώργος Κυριαζόπουλος (Τσικλητήρας Πύλου), Ηλίας Παναγόπουλος (Τσικλητήρας Πύλου), Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος (Ατρόμητος Λάππα), Φώτης Γεωργαντόπουλος (Παναχαϊκή), Γιώργος Παπαδόπουλος (Παναχαϊκή), Παναγιώτης Μπακάλης (Ενιπέας Λατζοΐου), Διονύσης Αθανασόπουλος (Πανμοβριακός Ριόλου), Τάσος Σωτηρόπουλος (Θύελλα Αιγίου), Κώστας Αρβανίτης (Θύελλα Αιγίου), Γιάννης Σγούρας (Ποσειδώνας Πατρών), Νίκος Τρίγκας (Πήγασος Μπεγουλακίου), Βασίλης Βάρρας (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου), Φιορεντίν Γιάχο (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου), Παναγιώτης Καραμανλής (από Κηφισιά), Νίκος Τρίγκας (από Παναιγιάλειο).

Τέλος, η έδρα του Διαγόρα είναι το "Δημοτικό  γήπεδο Βραχνέικων" το οποίο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα από το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων