ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Χιμπέρνιαν: Στην κορυφή έπειτα από 114 χρόνια!

Ξύλο, επεισόδια, γκολ στις καθυστερήσεις και βρετανικό ποδοσφαιρικό πάθος περιλαμβάνει η τελευταία μεγάλη διάκριση της Χιμπέρνιαν, που αποτελεί τον πιθανό αντίπαλο του ΑΣΤΕΡΑ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League!

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Πάνε 2 χρόνια απ' όταν η Χιμπέρνιαν αγωνίστηκε τελευταία φορά στην Ευρώπη καθώς οι "Χιμπς" τον Ιούλιο του 2016 αντιμετώπισαν τη δανέζικη Μπρόντμπι στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League της σεζόν 2016-17.

Το εντυπωσιακό είναι, πως η Χιμπέρνιαν είχε κερδίσει την θέση της στη διοργάνωση μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Σκωτίας της προηγούμενης σεζόν, ούσα μάλιστα στη δεύτερη κατηγορία.

Στον τελικό της διοργάνωσης  επικράτησε της Ρέιντζερς, με 3-2 σ' ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ των φανατικών οπαδών των δύο ομάδων.

Η Χιμπέρνιαν προηγήθηκε, όμως οι "Τζερς" κατάφεραν να φέρουν "τούμπα" το παιχνίδι και να αγγίξουν το τρόπαιο. 

Ωστόσο, η ομάδα του Εδιμβούργου πραγματοποίησε επική ανατροπή χάρη σε γκολ του αρχηγού της Ντέιβντ Γκρέι στις καθυστερήσεις και κατέκτησε το Scottish Cup έπειτα από 114 ολόκληρα χρόνια μετά το μακρινό 1902!

Ακόμα έγινε ο πρώτος σύλλογος της B' κατηγορίας που κατακτά το τρόπαιο από το 1938 (Ηστ Φάιφ) κι έπειτα!

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων