ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Καστρίτης: "Τιμή η Εθνική ομάδα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό"

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Νέων, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε στην αθλητική εκπομπή του Arcadia 93.8, "μπάλα κι άλλα", για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής, σχολιάζοντας παράλληλα όλη την μπασκετική επικαιρότητα. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ολυμπιακός

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανάληψη της θέσης του προπονητή της Εθνικής Κ20:

"Δεν υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες. Πριν λίγες μέρες οι άνθρωποι της ομοσπονδίας με προσέγγισαν και μου έκαναν την πρόταση. Συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα καθώς θεώρησα τεράστια τιμή την πρόταση που μου έγινε. Επαναλαμβάνω, ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση προς το πρόσωπο μου και θέλω να πω πως όταν με το καλό φτάσει ο καιρός εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Εθνική ομάδα".

Για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του στον πάγκο της Εθνικής:

"Πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούν χρόνια την Εθνική ομάδα. Ο κόουτς Λιμνιάτης και ο κόουτς Δοξάκης δουλεύουν πολλά χρόνια στην ομάδα και είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Μαζί θα δουλέψουμε και θα πορευτούμε στο επερχόμενο τουρνουά του καλοκαιριού".

Εχετε θέσει τους στόχους της ομάδας;

"Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για στόχους και για το καλοκαίρι. Εγώ, οι συνεργάτες μου και τα παιδιά έχουμε τα πρωταθλήματά μας και είμαστε εκεί συγκεντρωμένοι προς το παρών. Ο γενικός στόχος πέρα από το αγωνιστικό, που πάντα υπήρχε στην Εθνική Νέων αλλά και σε όλα τα κλιμάκια, είναι τα παιδιά να δουλέψουν όσο καλύτερα γίνεται. Να χτίσουν μια σωστή νοοτροπία και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να μπουν στον επαγγελματικό στίβο. Εκεί, οπού τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά από τα εφηβικά πρωταθλήματα. Εκεί που θα κληθούν να ανταγωνιστούν επαγγελματίες παίκτες σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Αρα, το ζητούμενο είναι να θέσουμε τις σωστές βάσεις ώστε να μπορέσουν οι παίκτες μας να στελεχώσουν τις ελληνικές ομάδες και αν είναι δυνατόν και την Εθνική Ανδρών στο μέλλον".

Για την πορεία της Κύμης φέτος και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του οι άνθρωποι της ομάδας:

"Στην Κύμη συνάντησα μια κατάσταση στο διοικητικό κομμάτι που μοιάζει πάρα πολύ με την κατάσταση του Αρκαδικού. Το κλίμα είναι οικογενειακό. Η οικογένεια Θεοδώρου βρίσκεται επί σειρά ετών πίσω από την ομάδα και την στηρίζουν ανελλιπώς. Ξεκίνησαν την προσπάθεια τους από τα τοπικά και έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Αγαπούν πολύ την ομάδα και όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης είναι μια παρέα φίλων που έχουν ξεκινήσει από χαμηλά. Αυτό νομίζω είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Της όποιας επιτυχίας, δεν μιλάω μόνο για την φετινή χρονιά. Μιλάμε για μια ομάδα που από τα τοπικά έφτασε να παίζει στην Α1. Από την πρώτη στιγμή εγώ και οι συνεργάτες μου χτίσαμε δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους της διοίκησης και είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Κύμη. Ακόμα και στα δύσκολα η διοίκηση μας στήριξε. Ολοι μαζί στηρίξαμε τους παίκτες μας και κάναμε κάποιες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν κυρίως λόγω τραυματισμών. Με την σκληρή δουλειά ήρθαν και τα αποτελέσματα που μας δικαιώνουν όλους".

Βλέπουμε την ομάδα σας να παίζει αρκετά γρήγορο μπάσκετ και να είναι από τις ομάδες με τον υψηλότερο μέσο όρο στην επίθεσή της στο φετινό πρωτάθλημα:

"Κάθε χρόνο προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το στυλ μας σύμφωνα με τους παίκτες που διαθέτουμε στο ρόστερ μας. Φέτος έχουμε πάρα πολύ επιθετικό ταλέντο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αφήνουμε την άμυνα μας σε δεύτερη μοίρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άμυνα δίνει τα αποτελέσματα και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Είμαστε ευχαριστημένοι. Ο κόσμος απολαμβάνει το μπάσκετ που παίζουμε. Ετσι επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ. Στον κόσμο αρέσει το επιθετικό παιχνίδι και αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε". 

Ενα σχόλιο για τον Θαντ ΜακΦάντεν:

"Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα από την στιγμή που τον εντάξαμε στο ρόστερ μας. Ωστόσο, το ευχάριστο με εμάς στην φετινή περίοδο είναι ότι διαθέτουμε πολλούς παίκτες που σε διαφορετικά μπορεί να είναι πρωταγωνιστές για μας. Νομίζω ότι έχει φανεί στις νίκες μας ότι κάθε φορά και κάποιος άλλος είναι παίκτης-κλειδί για εμάς".

Εχετε εικόνα για τον Αρκαδικό φέτος;

"Φυσικά! Εχουν δύσκολη αποστολή φέτος. Φτιάχτηκε μια ομάδα ειδικών συνθηκών και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Οσο φτάνουμε προς το τέλος ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει ακόμα περισσότερο γιατί γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τους ανθρώπους της ομάδας. Απ' ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει θέμα με απ' ευθείας υποβιβασμό αλλά δύσκολα θα γλιτώσουν τα play out. Ολα θα κριθούν εκεί. Ο Αρκαδικός είναι μια ομάδα με τεχνογνωσία και εμπειρία στην κατηγορία. Νομίζω ότι με την στήριξη όλων μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα και να παραμείνει στην Α2. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους".

Για την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού φέτος:

"Μιλάμε για δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρωλίγκας και για δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πατάει καλύτερα στα πόδια του το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται στις υψηλές θέσεις και θεωρώ ότι θα εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας για τα play off της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, περνάει ίσως ένα διάστημα τον τελευταίο μήνα που κάνει μια αγωνιστική "κοιλιά". Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει ένα ιδιαίτερα έμπειρο τεχνικό επιτελείο με χρόνια παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο και θα ανακάμψει. Θα προκριθεί στα play off όμως δύσκολα θα κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας. Δεν σημαίνει όμως και κάτι αυτό καθώς στο παρελθόν έχει προκριθεί στο Final Four χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Συνολικά, και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούν στο Final Four".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων