ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σάρωσε πάλι η Team USA

H Team USA συνέτριψε ξανά την Κίνα 107-57, με τον Kevin Durant να αποθεώνεται στην πρώτη του εμφάνιση ως παίκτης των Warriors στο Oakland.

Το τρίτο παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής ΗΠΑ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν σαν τα δύο προηγούμενα. Πολύ απλά διότι διεξήχθη στην Oracle Arena, το νέο “σπίτι” του Kevin Durant. Απόλυτα φυσιολογικά λοιπόν ο “K.D.” ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στο Oakland, εκεί όπου η Team USA συνέτριψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Κίνα 107-57, κάνοντας το 3/3 στην προετοιμασία της.

Η αποθέωση του Durant και η άμυνα

Το κοινό της Oracle Arena αποθέωσε με standing ovation τον Durant κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των παικτών και αυτός φρόντισε να το ανταμείψει από νωρίς. Αμέσως μετά το τζάμπολ έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα (τρίποντο) και μέσα σε τρία λεπτά είχε πετύχει κιόλας 10 πόντους. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά παραπάνω στη συνέχεια. Άλλωστε, το παιχνίδι έμοιαζε άλλη μία μέρα στο γραφείο για την ομάδα του Mike Krzyzewski, η οποία δεν εντυπωσίασε τόσο με την επιθετική παραγωγικότητα της, αλλά με την αμυντική συμπεριφορά της.

Οι Αμερικανοί συνεργάζονταν ιδανικά στην άμυνα σε όλο το ματς, άλλαζαν συνεχώς μαρκαρίσματα σε όλα τα σκριν και δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τους Κινέζους, οι οποίοι δεν είχαν μάλιστα και τον Yi Jianlian λόγω ενός προβλήματος που είχε με το διαβατήριο του. Οι ΗΠΑ κράτησαν την Κίνα στο 29% εντός πεδιάς στο πρώτο ημίχρονο, μετέτρεψαν τα 18 λάθη των αντιπάλων τους σε 29 άνετους πόντους, σάρωσαν τα ριμπάουντ (48-21) και προηγήθηκαν μέχρι και με 52 πόντους διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Το one man show του "Melo" και η έμπνευση του DeRozan

Όσο για τα highlights; Άφθονα. Ο Carmelo Anthony έκλεψε την παράσταση με το one man show της τρίτης περιόδου, κατά την οποία σημείωσε τους 16 από τους 20 πόντους του, ενώ ο Klay Thompson ξεκίνησε το ματς με 0/7 τρίποντα αλλά έβαλε τέσσερα στη σειρά στην τέταρτη περίοδο, ξεσηκώνοντας το κοινό. Τέλος, ο DeMar DeRozan λίγο έλειψε να κάνει το κάρφωμα της χρονιάς (τουλάχιστον), όταν επιχείρησε να καρφώσει με περιστροφή 360 μοιρών μπροστά σε έναν Κινέζο!

Κεφάτος, ως συνήθως, ήταν πάλι ο DeMarcus Cousins (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για την αμερικανική ομάδα, η οποία θα δώσει το επόμενο φιλικό της την Παρασκευή στο Chicago με τη Βενεζούελα και θα κλείσει την προετοιμασία της την 1η Αυγούστου κόντρα στη Νιγηρία, στο Houston.

ΗΠΑ-ΚΙΝΑ 107-57

Δεκάλεπτα: 31-15, 52-24, 84-39, 107-57

ΗΠΑ (Mike Krzyzewski): Durant 13, Green 4 (7ρ.), Cousins 21 (11ρ.), Thompson 15 (5ασ.), Irving 2, Lowry 5, George 6, Anthony 20, Jordan 6, Butler 4, Barnes 7, DeRozan 4.

ΚΙΝΑ (Luming Gong): Zhou 11, Wang 8, Zhou 13, Ding 2, Zhao 2, Guo 11 (6ασ., 3κλ.), Zhai 4, Li Muhao, Li Gen 2, Zou 4, Kelanbaike, Sui, Jia.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων