ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.


GOAL

Βάρδα κι αράξαμε, Αϊ-(Νικό)λα....

Ο Αστέρας με...προστάτη τον παγκίτη Αργεντινό πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και αφοσιωνεται στον Ολυμπιακό

Στην Καλλονή ως νησιώτες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τπν προστασία που παρέχει στους θαλασσινούς ο Αϊ-Νικόλας. Στα βουνά της Αρκαδίας μπορεί να μην έχει πετάξει ποτέ γλάρος, ωστόσο ένας άλλος "Νικόλας", τον οποίον... πέταξε στο παιχνίδι ο Βεργέτης, έκανε το θαύμα του και έστειλε τους Αρκάδες από τώρα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με τις δύο γκολάρες του ο Αργεντινός Νίκο Φερνάντες κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να χαρίσει τη νίκη- πρόκριση (2-1) στον Αστέρα, που είχε να σκεφτεί και το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό και το ευρωπαϊκό ματς με την Τότεναμ.
Κι όταν άπαντες εκθειάζουν φέτος το ρόστερ του Αστέρα μόνο υπερβολικοί δεν είναι. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πως όποιος έρχεται από τον πάγκο, όπως ο Τσοκάνης την περασμένη αγωνιστική ή ο Πάρα και ο Γιαννιώτας παλαιότερα, αναδεικνύεται σε μορφή. "Ολα τα παιδιά που έχουμε τα βλέπουμε ως παιδιά μας. Ολα τα παιδιά δέχονται ίδιες εντολές και οδηγίες. Ολα τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο μοτίβο του Αστέρα, αυτό κάνει και ο Νίκο", ήταν η απάντηση του Βεργέτη όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το αυτονόητο.
Η Καλλονή, αρκετά καλά στημένη αμυντικά, δυσκόλεψε πολύ τον Αστέρα και στην επανάληψη τον απείλησε, δεχόμενη δώρα όταν έβγαινε στην κόντρα. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (52', 68') θα μπορούσε να "κλειδώσει" το διπλό με τον Καλτσά και τον Μίνγκα. Η είσοδος των Πάρα, Μπαντιμπανγκά και Ρόλε έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του Βεργέτη, που πήρε την πρόκριση με τον Νίκο μεγάλο πρωταγωνιστή. Κι όπως είπε και ο νεαρός κόουτς: "Το αισθάνομαι πως παίζουμε ωραία, αλλά αν σήμερα δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα, δεν θα θυμόμασταν την καλή εμφάνιση. Προτιμώ να είμαστε ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί..."

MVP Νίκο Φερνάντεζ
Ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός έδωσε τη λύση στον εγκλωβισμένο Αστέρα με τις δύο του γκολόρες και τον έστειλε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ειδικό το πρώτο του τέρμα ήταν χάρμα ιδέσθαι, με τον "Νικόλα" της Τρίπολης να κουβαλά όσο χρειάζεται την μπάλα και έξω από την περιοχή να πιάνει ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Δαύκου.

Συν και πλην
Συν
Τις πολλές αξιόλογες και ποιοτικές εναλλακτικές επιλογές που έχει στο ρόστερ του ο Στάικος Βεργέτης θα τις ζήλευε ο κάθε Ελληνας προπονητής. Αυτό αποδείχθηκε και χθες με τον Νίκο, τον Κυριακόπουλο. τον Μούκαμ και τα άλλα παιδιά που αποδεικνύουν πως μπορούν να κρατήσουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
Συν
H επιστροφή του Μπαντιμπανγκά στην ενεργό δράση με καλή εμφάνιση. Ο Στάικος από χθες φτύνει στον κόρφο του μην ξανατραυματιστεί ο Βέλγος...
Συν
Ο Αστέρας κατάφερε πριν ακόμη τελειώσει η φάση των ομίλων να πάρει την πρόκριση, κάτι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που έχει μπροστά του τόσο σημαντικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πλην
Ο Αστέρας δείχνει να έχει θέμα με τις ομάδες που έρχονται στην Τρίπολη και παίζουν κλειστά. Ειδικό όταν μάλιστα καταφέρνουν να προηγηθούν, όπως έκανε ο Λεβαδειακός και χθες η Καλλονή, τα βρίσκει σκούρα. Μέχρι βεβαίως να έρθει η ισοφάριση. Μετά έρχεται και η ανατροπή...


Βουρ για...Θρύλο
Το μυαλό όλων στην Τρίπολη τρέχει από χθες το βράδυ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ενδεικτικό είναι πως τόσο οι φίλαθλοι όσο και τα μέλη της ομάδας έφυγαν γρήγορα από το γήπεδο για να προλάβουν να δουν το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" με τον Πανιώνιο. "Για τα δύσκολα ματς, αν θέλουμε να μεγαλώσουμε ως σύλλογος, πρέπει να τα βλέπουμε ξεχωριστά", είπε ο Βεργέτης. που σήμερα θα διαπιστώσει αν θα έχει στη διόθεσή του τον τραυματία Γκοϊάν.

"Δεν θα πεθάνουμε κιόλας..."
Ειλικρινής όπως πάντα ο Γιάννης Ματζουράκης με τον δικό του τρόπο είπε την αλήθεια όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για την Καλλονή. "Ε, εντάξει, τι να κάνουμε τώρα. Μας απασχολεί, αν μπορέσουμε και προκριθούμε καλώς, αλλά αλλιώς, τι να κάνουμε. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας... ".
Ο τεχνικός της νησιώτικης ομάδας στάθηκε στις ευκαιρίες που είχε η Καλλονή στην επανάληψη για νατελειώσει το παιχνίδι, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις ρεζέρβες που χρησιμοποίησε.

 Προπονητής Στάϊκος Bεργέτης
Έδωσε ανάσες σε παίκτες-κλειδια της ομάδας όπως είναι ο Ουσέρο, ο Μάσα και ο Γιαννιωτας προκειμένου να τους έχει έτοιμους για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βλέποντας την ομάδα του κουρασμένη, εγκλωβισμένη και χωρiς επιθετικές επιλογές άρχισε σε καλό χρονικό σημείο τις αλλαγές με τον Μηαντιμπανγκά να τον δικαιώνει δίνοντας έτοιμο γκολ στον Νίκο.
Μέσος όρος αξιολόγησης 5,5
 

 Προπονητής: Γιάννης Ματζουράκης
 Ανακάτεψε την τράπουλα στην 11 άδα, βάζοντας στα άκρα της άμυνας τους δύο πρώην Τριπολιτσιώτες Τσαμπούρη και Πιπίνη. Αφησε την κατοχή στον Αστέρα και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τη χρησιμοποίηση του Αγρίτη να του βγαίνει. Αν ήταν τυχερός στην ευκαιρία του Μίννκα ένα λεπτό πριν από την ισοφάριση, θα έπαιρνε μια μεγάλη νίκη.
Μέσος όρος αξιολόγησης: 4.5

 

 

SPORTDAY


Υπόθεση... προσωπική

Ο Νίκο Φερνάντες έκανε την ολική ανατροπή και ο Αστέρας νίκησε 2-1 την Καλλονή


 Υπόθεση αυστηρά προσωπική ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης το χθεσινό ματς με την Καλλονή, καθ' ότι έμελλε να το "καθαρίσει" μόνος του ο Νίκο Φερνάντες.
Με δύο δικά του γκολ (69' και 77') οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ολική ανατροπή στο ματς. καθώς νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ η Καλλονή με αμφισβητούμενο πέναλτι. Συγκεκριμένα ήταν το 39ο λεπτό, όταν ο Αγρίτης μπήκε μόνος του από τον άξονα ύστερα από μπαλιά του Στεφάνοβιτς. αλλά κόπηκε από τον Θεοδωρόπουλο. Στη συνέχεια της φάσης ο Ζησόπουλος μάρκαρε τον Κύπρου και ο διαιτητής Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Το πέναλτι υποτίθεται ότι καταλογίστηκε στο δεύτερο μαρκάρισμα. Το ριπλέι που είδαμε στη ροή του ματς δεν είναι ξεκάθαρο και η φάση κρίνεται αμφισβητούμενη. Για να είμαστε ειλικρινείς, στη ροή του ματς (προτού δηλαδή δούμε το ριπλέι). πιο πολύ είδαμε για πέναλτι το πρώτο (ναι μεν βρίσκει την μπάλα ο Θεοδωρόπουλος. αλλά βγαίνει τόσο άτσαλα στη φάση που ταυτόχρονα γκρεμίζει κιόλας τον Αγρίτη) παρά το δεύτερο. Εν πάση περιπτώσει, έτσι το είδε ο Αρετόπουλος και ο εκτελεστής Αγρίτης έκανε το 0-1.
Ο Αστέρας συνολικά είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Δεν βοήθησαν γενικώς τις δύο ομάδες οι καιρικές συνθήκες, καθ' ότι το βρεγμένο τερέν δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Μετά το προβάδισμα της Καλλονής, η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε με δύο γκολ του Νίκο Φερνάντες (το πρώτο καταπληκτικό, με αριστερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και το δεύτερο με κοντινό ηλασέ) να πάρει τη νίκη. Ο Αστέρας πέρασε και μαθηματικά στον επόμενο γύρο. Την ίδια ώρα. τα., φίδια ζώνουν την Καλλονή, καθώς ο Τύρναβος με έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική προκρίνεται.

Τακτική
Με το ίδιο σύστημα
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο ματς. ωστόσο μερικές φορές είναι περισσότερο ο προσανατολισμός που δημιουργεί τις καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο και λιγότερο ο σχηματισμός. Στο δεύτερο μέρος λοιπόν ο Αστέρας έπαιζε σαφώς πιο επιθετικά σε σχέση με το πρώτο μέρος και αυτό ήταν φυσιολογικό από τη στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έδειχναν νωθροί και ανόρεχτοι.
Μέχρι το πρώτο γκολ του Νίκο Φερνάντες η Καλλονή κρατούσε το μηδέν πίσω χωρίς να διατρέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους, ωστόσο αυτό το εκπληκτικό γκολ του Αργεντινού άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή.

Μπακασέτας
"Διαφορά επιπέδου"

Ο Τάσος Μπακασέτας δήλωσε μετά το ματς: "Σε όλο το παιχνίδι δείξαμε μεγάλη διαφορά επιπέδου. Είναι πολύ αξιόλογη ομάδα η Καλλονή, αλλά ο Αστέρας κατατάσσεται πλέον στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.
Εχουμε τέτοιο ρόστερ που η ομάδα μπορεί και να αλλάζει πρόσωπα από αγώνα σε αγώνα".
• Περίπου 800 άτομα παρακολούθησαν το χθεσινό ματς, αψηφώντας κρύο. βροχή και...ομίχλη.

 

 

ΦΩΣ

Με γκολάρες στους "16"!
 

Χορταστική πρόκριση πήρε από χθες ο Αστέρας στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας με την -αγχωτική σε κόθε περίπτωση- επικράτησή του (2-1) επί της Καλλονής. Και ο επιθετικός προσδιορισμός "κάθεται" στο εξαιρετικό θέαμα που προσφέρθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, στην εξέλιξη, αλλά  και στα υπέροχα γκολ του Νίκο Φερνάντεζ.

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε (2-1) την Καλλονή και πήρε  το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ·Εξαιρετικής ωραιότητας τα δύο γκολ του Νίκο Φερνάντεζ (69', 77').
Η Καλλονή βρέθηκε στην θέση του οδηγού με το τέλος του ημιχρόνου από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγρίτη (40'). Στην επανάληψη το ξεκίνημα του Αστέρα ήταν "μουδιασμένο", οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους (μεγάλες φάσεις του Καλτσά στο 53' και του Μίνγκα στο 68'), αλλά μετά οι γηπεδούχοι "άστραψαν και βρόντηξαν".

 Το ξεκίνημα του Αστέρα ήταν "μουδιασμένο", οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους (μεγάλες φάσεις του Καλτσά στο 53' και του Μίνγκα στο 68'), αλλά μετά οι γηπεδούχοι "άστραψαν και βρόντηξαν".
Πρώτο... βιολί στην αρκαδική "ορχήστρα" ήταν ο Νίκο Φερνάντεζ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ του Αστέρα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Το πρώτο που έφερε το παιχνίδι στα ίσα μπήκε στο 69' και το δεύτερο στο 77'.
Σημαντικό ρόλο στην οικονομία της αναμέτρησης και δη της εμφατικής υπεροχής του Αστέρα έπαιξαν οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Στάικου Βεργέτη, ο Μπαντιμπανγκά και ο Πάρα (αντικατέστησε στο 61' τον τραυματία Μπακασέτα). Από τα πόδια του πρώτου ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Φερνάντεζ, ενώ ο δεύτερος επιχείρησε με πολλούς τρόπους να πετύχει γκολ δίχως αποτέλεσμα.

Στο α' ημίχρονο η Καλλονή μπόρεσε και κράτησε (με κορυφαίο τον Αντέγιο) τους παίκτες του Αστέρα μακριά από την περιοχή του Δαύκου που σε κάθε περίπτωση όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε. Το γκολ της - Καλλονής προήλθε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και στην πρώτη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη η Καλλονή ξεκίνησε καλύτερα, επιχείρησε να το  εκμεταλλευτεί, με τον Βεργέτη να χρησιμοποιεί σταδιακά όλα τα όπλα" τα οποία είχε στον πάγκο. Ο στόχος του τεχνικού του Αστέρα πέτυχε, η εικόνα του αγώνα άλλαξε και το γήπεδο άρχισε να...γέρνει προς την περιοχή του Δαύκου.
Το τέλος βρήκε τους γηπεδούχους σε τρελά πανηγύρια για την ανατροπή και την πρόκριση, ενώ μουρμούρες υπήρξαν εναντίον του διαιτητή Αρετόπουλου για τον καταλογισμό του πέναλτι στο 40'.

Τα γκολ
40': Σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις της Καλλονής ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε προβολή του Ζησόπουλου επί του Κύπρου και ενώ έκοψε κανονικά προηγουμένως ο Θεοδωρόπουλος, που επιχείρησε έξοδο, τον Αγρίτη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Αγρίτης που άνοιξε το σκορ (0-1).
69': Εκπληκτικό γκολ του Φερνάντεζ, που έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, συνέκλινε προς την περιοχή της Καλλονής, έκανε το αριστερό σουτ έξω από αυτή και έστειλε την μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του Δαύκου (1-1).
77': Ο Μπαντιμπανγκά βρήκε τον Φερνάντεζ που μπήκε στην περιοχή και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα (2-1).
 
Tο φιλμ του αγώνα
8':
Ο Μπακασέτας κινήθηκε από δεξιά και προς την περιοχή, βρήκε χώρο, έκανε το σουτ που ήταν λίγο άστοχο.
9': Σουτ του Μίνγκα πολύ άουτ.
13': Ο Τσοκάνης σούταρε και ο Δαύκος μπλόκαρε.
25': Οι Μούκαμ και Φερνάντεζ προκάλεσαν αναστάτωση στην άμυνα της Καλλονής, αλλά δεν έκαναν καλή τελική επιλογή και οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν.
29': Συνεργασία του Μούκαμ με τον Μπακασέτα, σουτ του πρώτου ήταν λίγο άστοχο.
30': Ο Μπακασέτας τροφοδότησε τον Φερνάντεζ, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε μέσα από την περιοχή με το δεξί (ο Πιπίνης τον έκλεισε), αλλά άστοχα.
34': Ατομική προσπάθεια του Μπακασέτα, σουτ έξω από την περιοχή και ο Δαύκος απέκρουσε.
35": Κεφαλιά του Μπαράλες, πάλι απέκρουσε ο Δαύκος.
37": Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Καλλονής στην άμυνα του Αστέρα κεφαλιά του Αντέγιο άουτ.
38': Ο Μούκαμ έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, σούταρε και ο Αντέγιο πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
39': Κεφαλιά του Μπακασέτα άουτ στην  εκτέλεση του κόρνερ.
51': Ο Πιπίνης πέφτει μέσα στην περιοχή  σε καθαρό μαρκάρισμα του Ζησόπουλου. Πολύ σωστά ο Αρέτόπουλος του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.
 54': Ο Δαύκος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε σουτ του Φερνάντεζ.
62': Κεφαλιά του Πάρα μπλόκαρε ο Δαύκος
76': Ο Σανκαρέ προσπάθησε να απειλήσει τον Δαύκο με γυριστό πλασέ χωρίς αποτέλεσμα
 83': Σουτ στην κίνηση του Μπαράλες και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.
90+2': Σουτ του Πάρα απέκρουσε ο Δαύκος.



Βεργέτης: Έτσι είχαμε οραματιστεί την ομάδα.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Στάικος Βεργέτης από την απόδοση των παικτών του και φυσικά την πρόκριση του Αστέρα στους "16" του Κυπέλλου.
Στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: "Εμείς είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, το οποίο μας βρήκε να χάνουμε με 1-0. Αυτό είναι ένα από τα παράδοξα του ποδοσφαίρου. Στο δεύτερο θα μπορούσαμε να φάμε και άλλο γκολ. Στη συνέχεια κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, τα παιδιά έδειξαν προσωπικότητα και σοβαρότητα  και συνεχίζουμε. Έτσι είχαμε οραματιστεί την ομάδα, αυτό δείχνει". Για τους τραυματίες επισήμανε: "Αύριο θα έχουμε  μια αξθίποστη εικόνα των τραυματιών μας. Η αίσθηση είναι ότι ο Μάσα και ο Ουσέρο δεν έχουν κάτι σοβαρό. Ήθελαν ξεκούραση. Νομίζω ότι θα είναι έτοιμοι με τον Ολυμπιακό. Περιμένω να δω για τους Γιαννιώτα και Γκοϊάν. Ο Πάρα δείχνει ότι συνέρχεται".
Ο Γιάννης Ματζουράκης, αφού ξεκαθάρισε ότι "μας απασχολεί αν μπορέσουμε να προκριθούμε, αλλά διαφορετικά τι να κάνουμε», υποστήριξε για το χθεσινό ματς: "Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον λίγο κόσμο που ήρθε. Δύο διαφορετικά πράγματα συνέβησαν. Όπως εμείς βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ που ήταν άδικο, άλλο τόσο ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Τρίπολης".

Φωτο...γραφικά
• Τα φώτα στο "Θ. Κολοκοτρώνης. άναψαν απο τις 16.30. καθώς και η έντονη συννεφιά που επικρατούσε είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει οπτικό πεδίο.
• Στο ξεκίνημα του αγώνα στις εξέδρες βρίσκονταν περίπου 800 άτομα, αλλά όσο περνούσε n ώρα ο αριθμός μεγάλωνε και τελικά ξεπέρασε τους 1.500.
• Ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς εξαιτίας της βροχής που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων