Λεβαδειακός - Αστέρας AKTOR 2-0: Ηττα και πρόωρος αποκλεισμός
Ο Αστέρας AKTOR πλήρωσε την αποβολή του Σίλβα και γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Λεβαδειακό, αποχαιρετώντας πρόωρα το Superbet Κύπελλο Ελλάδας.
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η φετινή περιπέτεια του Αστέρα AKTOR στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι Αρκάδες ηττήθηκαν με 2-0 από τον Λεβαδειακό σε μονό νοκ άουτ παιχνίδι στη Λιβαδειά και είδαν το ταξίδι τους στη διοργάνωση να ολοκληρώνεται από τη δεύτερη φάση. Η αποβολή του Τζόρνταν Σίλβα στο 34ο λεπτό αποτέλεσε το σημείο καμπής της αναμέτρησης, με τον Λεβαδειακό να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα και να βρίσκει δύο γκολ με τον Ούρζι.
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και μεγάλες φάσεις, με τον Αστέρα να προσπαθεί να κρατήσει τις γραμμές του και να βρει χώρους για να απειλήσει. Στο 18' ο Ορόθκο βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Βήχου και ζήτησε πέναλτι, όμως ο διαιτητής Τσέτσιλας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη του δύσκολη στιγμή, όταν μετά από λάθος στην άμυνα ο Εμμανουηλίδης εκτέλεσε χαμηλά, αλλά ο Νίκος Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να ψάχνει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και στο 28' ο Παπαδόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι.
Η σημαντικότερη στιγμή, ωστόσο, ήρθε στο 34'. Ο Σίλβα έκανε κακό κοντρόλ, ο Παπαδόπουλος του Λεβαδειακού έκλεψε και έφυγε προς την περιοχή, με τον στόπερ του Αστέρα να τον ανατρέπει. Η παράβαση δόθηκε εκτός περιοχής, με τον Σίλβα να αντικρίζει απευθείας κόκκινη κάρτα και τον Αστέρα να μένει με δέκα παίκτες.
Οι Αρκάδες κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο από την εκτέλεση του φάουλ, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε περισσότερο, με τον Αστέρα να καλείται πλέον να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Στο 40' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Παπαδόπουλος σέντραρε προς τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς για τον Λεβαδειακό στο 43'. Ο Ούρζι συνεργάστηκε με τον Γκούμα, ο Έντερ δεν απομάκρυνε σωστά και έστρωσε την μπάλα στον Ούρζι, ο οποίος με τελείωμα έκανε το 1-0. Έτσι, ο Αστέρας AKTOR πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και με αριθμητικό μειονέκτημα, έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο δεύτερο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αρκάδες προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε από την αποβολή του Σίλβα έκανε εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια των Αρκάδων να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός στο 50' απείλησε με τον Γκούμα, ο οποίος επιχείρησε διαγώνιο σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Αστέρας προσπάθησε να ισορροπήσει και σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.
Στο 57' μάλιστα οι Αρκάδες δημιούργησαν την καλύτερη στιγμή τους στο δεύτερο μέρος. Ο Παπακανέλλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πάτησε στην περιοχή και εκτέλεσε, όμως ο Άνακερ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Η προσπάθεια του Αστέρα, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια. Στο 60' ο Λεβαδειακός δημιούργησε φάση διαρκείας, με τους γηπεδούχους να απειλούν ξανά την εστία του Παπαδόπουλου, ενώ στο 63' ήρθε το δεύτερο γκολ.
Ο Βήχος επιχείρησε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ούρζι, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0 και ουσιαστικά να βάλει ισχυρές βάσεις πρόκρισης για την ομάδα του.
Ο Αστέρας συνέχισε να ψάχνει ένα γκολ που θα του έδινε ελπίδες, όμως όσο περνούσε η ώρα και με τον Λεβαδειακό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του, οι πιθανότητες ανατροπής μειώνονταν. Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης το 2-0 παρέμενε, με τους Αρκάδες να γνωρίζουν τον αποκλεισμό.
Λεβαδειακός (Ηλίας Χαραλάμπους): Άνακερ, Παντέα, Βήχος, Λιάγκας, Τσιβελεκίδης, Νίκας (46' Λαμαράνα), Συμελίδης (87' Μπάουζα), Χρήστος Παπαδόπουλος (83' Τσάρας), Γκούμας, Ούρσι (71' Βρακάς), Εμμανουηλίδης (71' Κόμπναν)
Αστέρας AKTOR (Γιώργος Αντωνόπουλος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Λάσκαρης, Σίλβα, Μέντες, Κουρμπέλης (75' Πέρεθ), Έντερ (65' Μπουζούκης), Μπαρτόλο, Παπακανέλλος (65' Κετού), Ορόθκο (46' Μπρόρσον), Ρικαρντίνιο (65' Γκιτέρσος)