ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

“Να κάνουμε push-ups και τέλειο κορμί”…

Κάπου εκεί που η κοιλίτσα του χειμώνα συναντά τα άγχη της παραλίας, η λέξη "γυμναστήριο", έρχεται σαν από μηχανής θεός, να σώσει την κατάσταση. Αλτήρες, μπάρες, χορός, μηχανήματα, συνθέτουν τη σκηνή εγκλήματος… με θύματα τα περιττά κιλά! Εμείς, τεστάραμε την αντοχή μας, με μία επίσκεψη (και πολύ ιδρώτα) στο "Top Gym"!
 
 
H ιστορία του γυμναστηρίου ξεκινά το 1982. Τότε, έφερε το όνομα "Tripolis Gym"  και στεγαζόταν στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Ο εξοπλισμός του ήταν απλός αλλά και… χειροποίητος καθώς εργοστάσια κατασκευής οργάνων γυμναστικής  στην Ελλάδα, δεν υπήρχαν. Άλλη μια ιδιαιτερότητα ήταν ότι απευθυνόταν μόνο σε άντρες!
 
 
 
 
Με το πέρασμα του χρόνου, πέρασε πολλές φάσεις, άλλαξε διευθύνσεις και ονόματα, ο εξοπλισμός εξελίχθηκε, και οι γυναίκες μετά το 1986 μπήκαν στο… τριπάκι  και τελικά το 2008, μεταστεγάστηκε στην οδό Μεταμορφώσεως, όπου βρίσκεται σήμερα.
 
 
 
Στον επάνω όροφο του γυμναστηρίου, σε ένα μάθημα Modern Dance, συναντήσαμε τη Φύλλια Μπακοπούλου, ιδιοκτήτρια του Top  Gym και κορμάρα! Η ίδια μεγάλωσε στο γυμναστήριο, που πριν 32 χρόνια άνοιξε ο πατέρας της, Λεωνίδας, και όπως δηλώνει: "η γυμναστική, είναι τρόπος ζωής"! 
 
 
 
 
Πάντα ενημερωμένη για τις εξελίξεις γύρω από το κομμάτι της εκγύμνασης αλλά και τις καλλιτεχνικές του αποχρώσεις, είναι υπεύθυνη τμημάτων μοντέρνου χορού, Hip – Hop,  Yoga (Hatha) - Power Yoga, Aerobic, Fit Ball κ.α.
 
 
 
 
Στα τμήματα Ηip – Hop , η γυμναστική μπορώ να πω πως παίρνει μια μορφή πιο διαφορετική, πιο διασκεδαστική θα έλεγα. Η  ομαδικότητα συναντά  τον συγχρονισμό, σε μία έκφραση της προσωπικότητάς σας μέσα από κινήσεις και φιγούρες.
 
 
 
 
Απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών, έφηβους κι ενήλικες χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Με λίγη βοήθεια και από την ανάλογη μουσική, θα γίνετε κορμάρες φιδίσιες, ομπρός και οπίσω ίσιες σε χρόνο ντε τε!
 
 
 
 
Αφού η Φύλλια τελείωσε με τα μαθήματα χορού, πιάσαμε κουβέντα και μου ανακοίνωσε πως έχει ένα γεμάτο απόγευμα να με γυμνάσει! Οι γραμμές που ακολουθούν όπως και οι φωτογραφίες είναι γεμάτες πόνο, κόπο, ταλαιπωρία, αγανάκτηση, δάκρυα, ιδρώτα (και μεταξύ μας τώρα, υπερβολή)!
 
 
 
 
Ανήκω κι εγώ στην αίρεση αυτών που έχουν να γυμναστούν με όρεξη από την εποχή που την επόμενη ώρα είχα Γεωγραφία (που έχει γραφτεί και στα social media). Στο σχολείο, μέσα από τη φόρμα φόραγα τζιν παντελόνι, για να μην πάρω απουσία στην γυμναστική.  Με πόναγε η κοιλιά μου (τυχαία) πριν τις ασκήσεις για τους κοιλιακούς και τις κάμψεις. Στο ιατρικό μου ιστορικό υπάρχει κάταγμα στα δάκτυλα του χεριού από μπάλα του μπάσκετ! Με άλλα λόγια, είμαι αθληταράς…
 
 
 
 
Όλες οι δυσάρεστες αναμνήσεις "ξύπνησαν" όταν ανέβηκα στο Power Plate Airadaptive Pro 5. Ανέβηκα, κύριος, βγάλαμε μια φωτογραφία και ήμουν χαρούμενος για το ότι κρατιέμαι ακόμη σε φόρμα. Όλα όμως ήταν ένα ψέμα! Η Φύλλια πάτησε το "on" στο μηχάνημα, έβαλε το σώμα μου στη σωστή στάση, άρχισαν κάτι ταλαντώσεις, ενεργοποιήθηκε η νευρομυϊκή μηχανική διέγερση στους σκελετικούς μου μύες (για να μιλάμε κι επιστημονικά) ε, κι από εκείνο το σημείο και μετά, δε θυμάμαι πολλά… Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και αυτά τα 5 λεπτά που έκανα την άσκηση, ένιωσα να γίνεται δουλίτσα. Να τα λέμε κι αυτά...
 
 
 
Στο ισόγειο, υπάρχει η αίθουσα Fitness. Μηχανήματα από διαδρόμους, μέχρι για ασκήσεις πλάτης, στήθους κ.α. σας περιμένουν για να συνδράμουν στην μυϊκή σας ενδυνάμωση! Κάναμε μια γύρα απ’ όλα.
 
 
 
 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το Climber, ένα μηχάνημα που προσομοιώνει την ανάβαση!
 
 
 
Ανέβηκα έκανα κάνα 2 λεπτά, και στα μουλωχτά (τσουπ) εμφανίζω το πιτόγυρο! Αμέσως, να έρθει η Φύλλια να μου το πάρει! ΈΛΕΟΣ! Μην κουραστεί ένας άνθρωπος, μη θελήσει να αναπληρώσει τις χαμένες θερμίδες, αμέσως να τον τιμωρήσετε και να τον επικρίνετε! Αλλά το DNA των γυμναστών τέτοιο είναι…
 
 
 
Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον άνθρωπο που άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο της πόλης, Λεωνίδα Μπακόπουλο, ο οποίος αν και δεν είχε κάποια σχέση με τον αθλητισμό, η αγάπη του για τη δύναμη, τον οδήγησε στη δημιουργία της επιχείρησης. Έφτιαχνε μόνος του τα πρώτα μηχανήματα αλλά κάνει και τροποποιήσεις στα σύγχρονα, για να έχουν τη καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 
 
 
 
Πολλά έχουν αλλάξει με τον καιρό στον τρόπο που γυμνάζονται οι ενδιαφερόμενοι. Πλέον φαίνεται πως πολλοί νέοι προτιμούν τη γυμναστική που θα φέρει στο σώμα την καλύτερη δυνατή γράμμωση, εμμένοντας στο κομμάτι της σωματικής… καλαισθησίας.
 
 
 
 
Στο υπόγειο του γυμναστηρίου, υπάρχει ο χώρος με τα… σίδερα! Αλτήρες, βάρη και τα σχετικά μηχανήματα περιμένουν σαμιαμίδια όπως εγώ, για να τα μετατρέψουν στους απόλυτους bodybuilders! Κάναμε προσπάθεια να σηκώσουμε την μπάρα. Τζάμπα κόπος...
 
 
 
 
Με τους αλτήρες (τους παιδικούς, πάντα) τα πράγματα πήγανε κάπως καλύτερα. Ε, 10 κιλά τα σηκώνω. Ά-ν-ε-τ-α!
 
 
 
 
Στο TRX, τα είδα όλα! Θεωρείται ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ομαδικής γυμναστικής και πέρα από τους πρωτοποριακούς ιμάντες χρησιμοποιούνται και τα περίεργα αυτά  βάρη που λέγονται kettlebells.
 
 
 
 
Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς συνδυάζει αερόβια και αναερόβια άσκηση και είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα, με μέγιστα οφέλη σε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, αντοχή και καύση λίπους.
 
 
 
 
Παράλληλα, μπορείτε να ακολουθήσετε και ατομικά προγράμματα προπόνησης (Personal Training), στα οποία οι άνθρωποι του "Top Gym"  θα σχεδιάσουν γυμναστική  "κομμένη και ραμμένη" ανάλογα με τη δική σας προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες σας. Επιπλέον, υπάρχουν και προγράμματα για εγκύους, με  βάση τη μέθοδο Pilates.
 
 
 
 
Η αλήθεια είναι ότι γενικά το γυμναστήριο, είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα συζήτησης ever. Κάποιοι το λατρεύουν, κάποιοι πηγαίνουν για να πάνε και κάποιοι λιποθυμούν στο άκουσμα. Κάποιοι άλλοι πάλι, όλο ξεκινούν... από Δευτέρα. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι. (Δεν μπορώ να πω και ότι δε φαίνεται).
 
 
 
 
 
Στο πρώτο γυμναστήριο που δημιουργήθηκε στην Τρίπολη όμως, σίγουρα υπάρχει τρόπος να πειστείς για το θέμα του "ευ ζην" από ανθρώπους που αγαπούν τη γυμναστική, δείχνοντας μας πέρα από το κομμάτι της ενδυνάμωσης και την πιο διασκεδαστική - ή και καλλιτεχνική της, αν θέλετε - πλευρά!
 
 
 
 
Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:
 
"TOP GYM"
 
Μεταμορφώσεως 9, Τρίπολη
 
Τηλ. : 2710243130
 
Website: top-gym.gr
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων