ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ρονάλντο-Ρίμπο-Ζιντάν, όσο... μισός Γουόκερ

Ήταν καλοκαίρι του 1996, όταν οι ομάδες από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου αποφάσισαν να δαπανήσουν χρήματα, προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν μεγάλες μεταγραφές.

 

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ομάδες της Ισπανίας, Αγγλίας και της Ιταλίας ήταν αυτές που έκαναν εκείνο το καλοκαίρι τον κόσμο να παραμιλά. Βέβαια τα ποσά τότε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα τωρινά.

Μια ματιά να ρίξει κανείς θα καταλάβει πως εν έτη 2017, ομάδες αποσπούν το "ναι" από έναν και μόνο παίκτη, προσφέροντας του ένα... ιλιγγιώδες ποσό. Συγκριτικά με τότε που τα πράγματα ήταν διαφορετικά...

Συγκεκριμένα, Ρονάλντο, Σίρερ, Μιγιάτοβιτς, Σούκερ, Ρομάριο, Ριβάλντο και Ζιντάν δεν κόστιζαν όσο οι παίκτες τους οποίους απέκτησε η Μάντεστεστερ Σίτι το φετινό καλοκαίρι.

Οι "πολίτες" δαπάνησαν το ποσό των 51.650.000 ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 27χρονο μπακ από την Τότεναμ, Κάιλ Γουόκερ. Έτσι έγινε και η πιο ακριβή μεταγραφή μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Με λιγότερα λεφτά εκείνη την εποχή μία ομάδα μπορούσε να κλείσει όχι ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα ονόματα... πακέτο.

Όπως και να έχει το ποδόσφαιρο εξελίσσεται όπως και οι ποδοσφαιριστές, με την αξία τους αλλά και τα ποσά τους να αυξάνονται. Το σίγουρο είναι πως το μέτρο χάθηκε…

Ρίξτε μια ματιά στις δέκα καλύτερες μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία το καλοκαίρι του 1996. Όταν δηλαδή μιλούσε το ποδοσφαιρικό ταλέντο και όχι το χρήμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων