ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Το παρελθόν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με Μπράγκα και Ομόνοια

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ομόνοια στην άδεια Τούμπα, με τις δύο ομάδες να έχουν… προηγούμενα από το 1976-77, στον 1ο γύρο του Πρωταθλητριών, εποχή της πρώτης μεγάλης ομάδας του «δικεφάλου του Βορρά», Γιώργου Κούδα προεξάρχοντος.

ΑΣΤΕΡΑΣΟΦΗ

Ο κόσμος κρεμόταν σαν… τσαμπιά στο «Παγκύπρια» (παλιό ΓΣΠ) στον τον παρθενικό αγώνα του στο Πρωταθλητριών: στο 39' ο Κούδας από πάσα του Γούναρη άνοιξε το σκορ και στο 87', ο Πέλλιος βρήκε με σέντρα τον Σαράφη που σκόραρε με κεφαλιά. Η ρεβάνς της Τούμπας ήταν διαδικαστική και πέρασε με 1-1 (67’ Σαράφης, 34’ Φίλιππος)..

Βεβαίως, οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις άλλα και στην… Α’ Εθνική, εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη στοίχημα προγνωστικά. Το 1971-72, εποχή που συμμετείχαν και οι κυπριακές ομάδες στο πρωτάθλημά μας ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει… μέσα, έξω με 3-1.

Για την Ομόνοια είναι συνολικά η έκτη φορά που αντιμετωπίζει Ελληνες, έχοντας απολογισμό συνολικά 1-4-5 και, επί ελληνικού εδάφους 1-2-2, μόνη επιτυχία της τον Αύγουστο του 2008, όταν απέκλεισε την ΑΕΚ: 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Καφού και πέρασε χάρη στο 2-2 της ρεβάνς.

Η οποία ΑΕΚ, σε άλλα δωρεάν προγνωστικά στοιχήματος για απόψε, δοκιμάζεται στην Μπράγκα, με τις δύο ομάδες να ανταμώνουν ξανά, μετά από 54 χρόνια. Τότε, σεζόν 1966-67, η «Ενωση» την αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων και αποκλείστηκε με δύο ήττες: 1-0 στο «Νίκος Γκούμας» και 3-2 στην Πορτογαλία, προηγούμενη στο 6’ με τον Παπαϊωάννου και μειώνοντας στο 87’ με αυτογκόλ.

Γενικότερα κόντρα σε ομάδες της Πορτογαλίας οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 2-0-6 συνολικά αλλά σε καρέ επισκέψεων της στη χώρα της Ιβηρικής, γνώρισαν ισάριθμες ήττες: το 3-2 από την Μπράγκα πριν από 54 χρόνια, το 4-1 από την Πόρτο το 1978 και το 2-1 του 2009 και το 1-0 του 2018 από την Μπενφίκα.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων