ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ομιλία Παπαηλίου στην Τρίπολη

Ακολουθεί η ομιλία του Γιώργου Η. Παπαηλιού, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αρκαδίας, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες και αποτελούν την κατάληξη των κομβικών σημείων της συγκυρίας που εξελίχθηκε τους τελευταίους 8 μήνες :


1) Η εκλογική νίκη του Ιανουαρίου και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε σημείο εκκίνησης για μία ανάσα άνοιξης στην Ελλάδα και για την έναρξη σκληρής διαπραγμάτευσης με τους ξένους δανειστές. Ταυτόχρονα αποτέλεσε αφετηρία για κινητοποίηση των ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης να πνίξουν το νέο ελπιδοφόρο εγχείρημα, δηλαδή να ταπεινώσουν και να ανατρέψουν την για «πρώτη φορά» κυβέρνηση της αριστεράς.  


2) Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές που πέρασε από πολλές φάσεις, με κοινό παρονομαστή, την άτεγκτη στάση των ξένων δανειστών αφενός και την υπερήφανη, αξιοπρεπή στάση και την πολιτική προσέγγιση των πραγμάτων από την ελληνική κυβέρνηση αφετέρου.  



3) Το ηχηρό "όχι" του δημοψηφίσματος, που κανένας πολιτικός σχηματισμός-καμμία πολιτική δύναμη δεν επιτρέπεται να οικειοποιείται,  απέδειξε την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του και αποτέλεσε όπλο στη διαπραγματευτική φαρέτρα της κυβέρνησης.


4) Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εκβιαζόμενη, συναίνεσε στην αποδοχή ενός νέου προγράμματος, προκειμένου, με νέα δανειακή σύμβαση, να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές  ανάγκες της ελληνικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια. Πρόκειται πράγματι για λεόντειο συμφωνία, που δεν είναι  "ιδιοκτησίας" ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε γενικές γραμμές κινείται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και δεν ανταποκρίνεται στις αξίες, τις αρχές και τον προγραμματικό λόγο του.  


Όμως με τη συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία


Δεν υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός των ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ
για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Υπήρξαν υποχωρήσεις των "θεσμών" σε ελληνικές αξιώσεις και απετράπησαν "άγριες" νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις


Υπάρχει πρόβλεψη για αναπτυξιακό πακέτο


έστω εκτός συμφωνίας αναγνωρίζεται από όλους τους παράγοντες των  ξένων δανειστών η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του μη βιώσιμου, ελληνικού χρέους, που θα άρει βάρη από την ελληνική οικονομία και θα αποδεσμεύσει πόρους για την ανάπτυξη.


5) Κατόπιν αυτών και της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η διενέργεια  βουλευτικών εκλογών ήταν πολιτικά αναγκαία. Όμως ήταν και ηθικά αναγκαία, διότι η αντίθεση του (κατατεθέντος τον Ιανουάριο) προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της εκβιασθείσας νέας  συμφωνίας, μόνο με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να αρθεί.  


6) Σημασία έχει πλέον το "από δω και πέρα". Τι προτείνουμε :


Εξασφάλιση σταθερής πορείας, μέσω του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με προοπτική τετραετίας


Δημιουργική εφαρμογή των συμφωνηθέντων-εκβιασθέντων, με τρόπο ώστε να απαλυνθούν οι δυσμενείς, υφεσιακές και αντικοινωνικές, συνέπειές τους.


Συγχρόνως, εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την θεσμική και κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προοδευτικών τομών-αλλαγών, μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων αναπτυξιακών εργαλείων.      


Σ΄ αυτό το πλαίσιο, έχουν προτεραιότητα η νέα γενιά που σήμερα βολοδέρνει μεταξύ ανεργίας και μετανάστευσης και η περιφερειακή Ελλάδα, ώστε να παύσει να είναι ο παρίας του αθηνοκεντρικού κράτους.


7) Τι προτείνουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού, που οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή τραγική κατάσταση


Την επιστροφή στο παρελθόν, την άνευ όρων υποταγή στους ξένους δανειστές και την εφαρμογή της νέας συμφωνίας με αμιγώς νεοφιλελεύθερους όρους. Και όλα αυτά στο πλαίσιο του ίδιου συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς, με αιχμές το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα συστημικά ιδιωτικά μ.μ.ε. και το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό, που αποτέλεσαν τη βασική αιτία της κρίσης και την οποία, χωρίς ντροπή, αποδίδουν στο τελευταίο εξάμηνο και όχι στις δεκαετίες που προηγήθηκαν και που έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους.


8) Στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του παλιού, του φθαρμένου, του χρεοκοπημένου, που εκπροσωπούν τα κόμματα του παλιού δικομματισμού και οι "πρόθυμοι" συνεργάτες τους και του καινούργιου που εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα και εκφράζει την ελπίδα.


Χωρίς αμφιβολία, οι δυσκολίες είναι μεγάλες.


Το νεοφιλελεύθερο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς εξωτερικού και εσωτερικού εξακολουθεί να αποσκοπεί στο να παύσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ελληνική πολιτική ζωή.           


Ο ελληνικός λαός δεν θα τους το επιτρέψει. Η "χαμένη άνοιξη" άλλων εποχών δεν θα επαναληφθεί.  Ο ελληνικός λαός θα στηρίξει την ελπίδα και τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο τόπος να βγει από τον φαύλο κύκλο της κρίσης.


Αυτό θα επιτευχθεί με την ψήφο του λαού και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων