ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Χρονοδιάγραμμα κάλυψης κενών στα σχολεία

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Υπηρεσιακής Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελικής-Ευφροσύνης Κιάου-Δημάκου με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας.

 

H τηλεδιάσκεψη έγινε προς εκατέρωθεν ενημέρωση, καθώς και τον προγραμματισμό και τον τρόπο πλήρωσης των κενών στα σχολεία (χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών)
Ειδικότερα:


1. Εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


2. Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.


3. Αμέσως μετά, 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής.


4. Για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των παραπάνω Περιφερειακών Διευθυντών, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.


5. Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.


Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών και της κάλυψης των κενών στα σχολεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων