ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: "Είχα φύγει από την εταιρεία"

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με έργο που ανέλαβε η εταιρεία του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

"Η επιθυμία μου, η θέλησή μου, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, είναι η αυτοδυναμία, δηλαδή, να έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε να πετύχουμε", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ του δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία και οδηγηθούμε σε μία κυβέρνηση με κορμό το κόμμα του, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είπε:


"Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες στο μεδούλι τους έχουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, κινούνται ουσιαστικά με πλήρη συνείδηση ότι μόνο η αγορά μπορεί να καθορίσει και τις οικονομικές και τις κοινωνικές και τις εργασιακές σχέσεις".


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, σημείωσε ότι "μεγάλος συνασπισμός δεν παίζει με τίποτα".


Οι συνεργασίες


Ερωτηθείς αν είναι ανοικτή η πιθανότητα συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, ο τέως υπουργός Επικρατείας απάντησε:


"Η συνεργασία θα γίνει οπωσδήποτε με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, οι οποίοι μέχρι που ήμαστε κυβέρνηση, είχαμε μία άψογη συνεργασία και δείχνει τη δυνατότητα και των ΑΝΕΛ και τη δική μας να συνεργαστούμε με κόμματα με διαφορετική ιδεολογία, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κόμματα που έχουμε αντικρουόμενα προγράμματα".


"Στον βαθμό", πρόσθεσε,"που αναγνωρίζουμε από κοινού ποιες είναι οι αναγκαιότητες, ποιες είναι οι προτεραιότητες, ότι το μνημόνιο -το οποίο εμείς θέλουμε να υλοποιήσουμε- είναι ένα μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης τετραετίας, αν δούμε, δηλαδή πώς μπορούμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, αν συνεννοηθούμε ότι η δημόσια περιουσία είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν ξεπουλάμε, αλλά επιδιώκουμε, όπως το καινούργιο Ταμείο, μας δίνει τη δυνατότητα, να αξιοποιήσουμε, να έχουμε έσοδα ούτως ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, την ανάπτυξη αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα.


Αν σε αυτά τα πράγματα συμφωνήσουμε, δεν θα μας εμποδίσει το όνομα για τη συνεργασία. Και δεύτερον, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό σε σχέση με τα στελέχη, δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε στα κόμματα τα άλλα, αλλά κατά τη γνώμη μου η κοινή συνείδηση θα οδηγήσει και αυτά τα κόμματα, αν θέλουνε να συνεργαστούμε, οι επιλογές τους να μην επιλογές που χρόνια τώρα είναι προκλητικές".

Το θέμα της σύμβασης


Αναφορικά με το θέμα της σύμβασης την οποία υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εταιρεία, της οποίας μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο ίδιος, δήλωσε ότι την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ είχε φύγει από την εταιρεία.


"26 Ιανουαρίου που ειδοποιήθηκα από τον πρωθυπουργό ότι θα ορκιστώ υπουργός, προέβηκα στις εξής ενέργειες:


Πρώτη ενέργεια, αποχώρησα από το ΔΣ της εταιρίας. Δεύτερη ενέργεια, πήρα το εργολαβικό πτυχίο, το ΜΕΚ, το οποίο κατέθεσα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Τρίτον, μεταβίβασα τις μετοχές μου με μια διαδικασία που είναι ιδιωτικού συμφωνητικού, στις 26 Ιανουαρίου.


Έκλεισα την ατομική μου επιχείρηση και μετά πλήρωσα κάτι ΙΚΑ, "ψιλά" χρωστούμενα για να τα τακτοποιηθώ και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότησή μου"

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων