ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Πυρετός" συσκέψεων στο ΥΠΕΣ ενόψει εκλογών

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την Κυριακή των εκλογών.

 

Ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης έχει στείλει ήδη αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις σε όσους ψηφοφόρους ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως την ελεύθερη πρόσβαση από τα διόδια.


Η Singular Logic θα αναλάβει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση την μετάδοση των αποτελεσμάτων. Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα η ώρα που θα πληροφορηθούμε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.


Την Παρασκευή παρουσία του Α. Μανιτάκη και εκπροσώπων της εταιρείας θα γίνει η γενική πρόβα για την εκλογική βραδιά.


Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις εκλογές


Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 και το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Α. Μανιτάκης, ανοικτές θα παραμείνουν το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2015 αντίστοιχα, οι υπηρεσίες του δημοσίου που εμπλέκονται στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και να ενημερώσουν τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθώς και τους εκλογείς.


Ανοικτές θα πρέπει επίσης να παραμείνουν και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών. Επιπλέον γνωστοποιείται με την ίδια εγκύκλιο ότι τα γραφεία ταυτοτήτων των υφιστάμενων Αρχών έκδοσης, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας.


Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες των δήμων θα πρέπει να συνδράμουν στο έργο αυτό, εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλουν με FAX στην αρμόδια υπηρεσία. Υπενθυμίζεται τέλος ότι, την Κυριακή, ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους, όπου εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.


Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ


Ογδόντα τόνοι το εκλογικό υλικό


Κόπηκαν συνολικά 12 εκατομμύρια λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία εστάλησαν στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου κατανεμήθηκαν στα κόμματα προκειμένου να τυπώσουν το έμβλημα και τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων τους. Τα ψηφοδέλτια κόβονται σε τρία μεγέθη: το μεγαλύτερο για την Αττική, το μεσαίο για τη Θεσσαλονίκη και το μικρότερο για την υπόλοιπη Ελλάδα.


Το συνολικό βάρος του εκλογικού υλικού που εκτυπώθηκε αγγίζει τους 80 τόνους.


Το Εθνικό Τυπογραφείο είχε καταφέρει να εκτυπώσει μέσα σε πέντε ημέρες το υλικό του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων