ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Τα μέτρα είναι το μόνο νέο που έφερε ο Τσίπρας"

Αν και "πρωτάρης" στα ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, σημειώνοντας: "Εμείς δεν έχουμε δώσει υποσχέσεις, θα προσπαθήσουμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό".


Στην πρώτη ενότητα του ντιμπέιτ για την οικονομία και σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της ΝΔ το 2012, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: "Είναι αλήθεια ότι είπαμε πάρα πολλά, αλλά τότε η ΝΔ δεν είχε την αυτοδυναμία. Προσπαθήσαμε και μπορέσαμε να κάνουμε πράξη πολλά από αυτά".


Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι τον Γενάρη του 2015 η οικονομία ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα. "Βεβαίως δεν υλοποιήθηκαν όλα όσα είπαμε" είπε και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι "διεκόπη βιαίως" ο βίος της προηγούμενης κυβέρνησης. "Θα είχαμε υλοποιήσει πολλά περισσότερα" σημείωσε.


"Εμείς δεν έχουμε δώσει υποσχέσεις, θα προσπαθήσουμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό", ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τόνισε: "Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί".


"Πάντα μία συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα"


Στην ενότητα για την Δημόσια Διοίκηση και την κοινωνική πολιτική και σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι "τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι το μόνο νέο αυτούς τους μήνες".


Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται διαρκώς στην σκληρή διαπραγμάτευση και στις 17 ώρες στις Βρυξέλλες: "Πάντα μία συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα", είπε και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα θα ήταν λιγότερο επώδυνα εάν υπήρχε συμφωνία νωρίτερα.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση με ευρείες συνεργασίες: "Θα πάω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας, αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει να με δει".


"Μισεί ό,τι ιδιωτικό ο κ. Τσίπρας"


Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στην ενότητα για την παιδεία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιθυμεί αναθεώρηση του Συντάγματος για να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε "να μην πηγαίνουν λόγω ιδεοληψιών της Αριστεράς τα παιδιά στο εξωτερικό".


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης πρότυπων σχολείων και, με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα ιδιωτικά σχολεία, είπε: "Ο κ. Τσίπρας μισεί ό,τι ιδιωτικό".
"Δεν ανακαλύφθηκε τώρα το μεταναστευτικό".


Στην ενότητα για το μεταναστευτικό και σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε αποστάσεις από δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και συγκεκριμένα του Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι "οι επίσημες θέσεις εκφράζονται από τον πρόεδρο του κόμματος". Είπε πάντως ότι δεν πρόκειται να φιμώσει τις απόψεις συναδέλφων.


"Δεν ανακαλύφθηκε τώρα το μεταναστευτικό" δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα: "Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και ο κ. Τσίπρας είχε την υποχρέωση να τα φυλάει".


"Είναι γνωστές οι θέσεις της ΝΔ, το πρόγραμμά μας υπάρχει", σημείωσε και είπε ότι τα στελέχη των κόμματων δεν θα πρέπει να επισκέπτονται τα νησιά προεκλογικά αλλά να διατυπώνουν θέσεις.


"Η χώρα έμεινε χωρίς συμμάχους".


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε πως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χώρα έμεινε ουσιαστικά χωρίς συμμάχους. "Ο πρωθυπουργός δεν μας είπε τίποτα για τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία και πρέπει να φυλάει. Στην εξωτερική πολιτική δεν μας άφησε κανένα σύμμαχο".


Παράλληλα δεν έδωσε συνέχεια στο ζήτημα των υποβρυχίων. "Το ζήτημα των υποβρυχίων έχει απαντηθεί, έχει γίνει εξεταστική επιτροπή και έχει καταλήξει σε πόρισμα".


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην απάντηση για την οικονομία και το μνημόνιο δεν είπε ουσιαστικά τίποτα για το χρέος. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το ντιμπέιτ. "Θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον, αλλιώς οι πολίτες θα κλείσουν την τηλεόραση".


"Τσίπρας σημαίνει μόνιμες εκλογές"


"Αν δεν έχουμε τις συνεργασίες δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια" ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη στην ελεύθερη ενότητα. Αν δεν θέλει ο κ. Τσίπρας, αυτό "θα το κρίνουν οι πολίτες" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι σε περίπτωση που είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα έχουμε και πάλι εκλογές. "Τσίπρας σημαίνει μόνιμες εκλογές" είπε χαρακτηριστικά.


"Ξέρω πόσο πονάει ο Έλληνας πολίτης"


Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να έχουν σκεφτεί και να έχουν συγκρίνει. "Άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο" δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι τώρα υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.


Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών, "ξέρω πόσο πονάει ο Έλληνας πολίτης" είπε και αναρωτήθηκε ποιος θα φέρει στη χώρα τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων που χρειάζονται. "Προτείνω να σκεφτούν και να ψηφίσουν τη ΝΔ", δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων