ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με την Λαϊκή Ενότητα"

"Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά της για το πολιτικό της μέλλον.



Η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε με επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν "βαρίδια".


Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός "βαρίδια και κατάλοιπα", εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε.


Και συμπλήρωσε: "Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών".


"Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας" σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου.


Και συνέχισε, βάλλοντας κατά πάντων: "Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογικη διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού".


"Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών" είπε ακόμη η κυρία Κωνσταντοπούλου, διακόπτοντας στο σημείο αυτό, εμφανώς συγκινημένη.


Και συνέχισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για τις νέες γενιές και για περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας".


"Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε χαρακτηριστικά, "όπως και η δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκ ποσών τις αξίες μας, συμμαχώντας ακομα και με τις πιο αντιδραστικές δυναμεις της Ελλάδας και της ΕΕ. Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς".


Με ευθείες βολές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε: "Υπάρχουν υπεύθυνοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουμε εκείνοι που θα αγωνιστούμε, για να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα. Υπάρχουν υπεύθυνοι που δεν λειτούργησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα".


"Προσωπικά" τόνισε, "και έχοντας δώσει αγώνα, για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στα μνημόνια, εξάντλησα τα όρια που όφειλα για να αποτραπεί το κακό, έχοντας υπάρξει εξ αρχής αντίθετη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύσεων που αντιστρατευονται την υπαρξιακή μας διαδρομή. Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουν τα υποδείγματα".


Παρόντες είναι μεταξύ άλλων η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Σταθάς, η Μαρία Μπόλαρη και οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος.


Οι υποστηρικτές της κυρίας Κωνσταντοπούλου άνοιξαν πανό μέσα στο κτίρο της ΕΣΗΕΑ στο οποίο αναγράφεται: "Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή".

 

"Θα είμαι στο πλάι εκείνων που άλλη μια φορά ανέλαβαν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη – συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα. Θα συμβάλω ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο. Να συμπράξουν εκείνοι και εκείνοι που έχουν σηματοδοτήσει με τους αγώνες τους την αντίσταση. Είμαι περήφανη για τους συντρόφους μου του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν "όχι" και είναι χυδαία συκοφαντία ότι το έπραξαν σας έτοιμοι από καιρό. Ήμασταν έτοιμοι από καιρό να συνεχίσουμε την μάχη για τα μνημόνια με ακόμα περισσότερους".

 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων