ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Πλήγμα για την εκπαίδευση" (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη (17/08), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας κ. Θεοδωρόπουλος (ΟΕΒΕΑ) για την επιβάρυνση με 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.



Ο κ. Θεοδωρόπουλος αρχικά μίλησε για την κυβέρνηση λέγοντας: "Τα μνημόνια ψηφίζονται νύχτα, έτσι νύχτα πέρασε και ο ΦΠΑ του 23%. Στην απελπισία της κυβέρνησης να βρεθούν χρήματα, μπήκε και αυτό το μέτρο χωρίς να μελετηθεί".


"Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Παραβιάζεται η οδηγία του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαλλάσσει τους φορείς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ" τόνισε ο πρόεδρος.


Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από το μέτρο αυτό, λέγοντας πως: "Η απόφαση αυτή δεν πλήττει ένα μικρό κλάδο, αλλά το σύνολο της κοινωνίας και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα", ενώ συνέχισε κάνοντας μια διαπίστωση για το μέλλον της εκπαίδευσης με την επιβάρυνση του ΦΠΑ τονίζοντας πως πιστεύει, ότι θα κλείσει πάνω από το 25% των δομών της εκπαίδευσης, το οποίο θα καταλήξει στην μαύρη αγορά.


Τέλος ο πρόεδρος μίλησε για τη Ομοσπονδία λέγοντας: "Συνολικά εμείς σαν Ομοσπονδία πιστεύουμε, ότι αν δεν ήταν τα φροντιστήρια, δεν θα υπήρχαν αυτές οι επιδώσεις των νέων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σαν Ομοσπονδία κάνουμε τεράστια προσπάθεια για τις επιχειρήσεις, που είναι προβληματικές".

 

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων