ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι Αρκάδες της Αμερικής... συνεχίζουν το έργο τους! (VIDEO)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη (26/08), η νέα ηγεσία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Αμερικής, κατά την διάρκεια της οποίας τα μέλη της αναφέρθηκαν σε όλα αυτά που έχουν σκοπό να κάνουν, έτσι ώστε να αναδειχτεί η Αρκαδία στην Αμερική.



Ο κ. Πέτρος Σαραντάκης παρουσίασε τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ξεκινώντας από τον πρόεδρο τον κ. Κώστα Καπόγιαννη, τον αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Χειλάρη, τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Φίλιο και τον εκπρόσωπό τους τον κ. Παναγιώτη Καραφωτιά.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον σκοπό και τις αρχές της Ομοσπονδίας, λέγοντας, πως αρχικά θέλουν τα παιδιά να μάθουν τα ήθη, τα έθιμα και την γλώσσα των Ελλήνων. Μερικοί από τους νέους στόχος τους είναι και οι φιλανθρωπικές πράξεις, οι υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές.


Όσον αφορά στα έργα που έχουν σκοπό να κάνουν, ο κ. Καπόγιαννης δήλωσε: "Εδώ και 4 με 5 χρόνια κάνουμε καταγραφή – συγγραφή της ιστορίας των μεταναστών στην Αμερική, έτσι ώστε οι επόμενες γενεές να γνωρίζουν, από πού προέρχονται. Δίνουμε βάση στα παιδιά με υποτροφίες και τέλος στοχεύουμε στην ίδρυση κληροδοτήματος, που σκοπό έχει να αφήσουμε πίσω μας κάτι για το μέλλον της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικάνων".


Ο πρόεδρος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την προσφορά της ομοσπονδίας στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, λέγοντας πως: "Πραγματοποιήθηκε έρανος και συγκεντρώθηκαν πάνω από 125.000 δολάρια. Από την Αμερική αγοράσαμε κλινοσκεπάσματα αξίας 20.000 δολαρίων, τα οποία θα είναι στην Ελλάδα σε δύο εβδομάδες μαζί με φόρμες για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Έχουμε παραγγείλει πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης αξίας 43.665 ευρώ, καθώς και στο καρδιολογικό θα γίνει αναβάθμιση του μηχανήματος για τους υπέρηχους και θα αγοραστούν αναλώσιμα υλικά για το νοσοκομείο. Τέλος στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το άλσος του νοσοκομείου και να γίνει πάρκο αναψυχής".



Το πράσινο σχολείο στο Μερκοβούνι αποτελεί άλλο ένα στόχο της Ομοσπονδίας, όπου έχουν σκοπό να το εκμεταλλευτούν τους καλοκαιρινούς μήνες και να απασχολεί παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και από τις δύο χώρες.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους σε ότι αφορά στη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου δηλώνοντας: "Οι αλλαγές στη διοίκηση δεν συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου" και συνέχισε λέγοντας: "Αν κάνουμε έρανο ο κόσμος, δεν θα δώσει χρήματα, γιατί θεωρεί, πως γίνονται σπατάλες", ενώ πρόσθεσαν: "Πολλοί Αρκάδες έχουν αφήσει κληροδοτήματα για το νοσοκομείο. Έχουμε κάνει έρευνα και γνωρίζουμε που είναι αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι τα έσοδα δεν πάνε στο νοσοκομείο".


Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Χείλαρης αναφέρθηκε και στην φορολογία της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι δυστύχημα μεγάλο κάποιος, που έχει λεφτά, να μην μπορεί να δωρίζει σε νοσοκομεία, εκκλησίες ή σχολεία, γιατί υπάρχει μεγάλος φόρος. Να θέλεις να δώσεις χρήματα και να στα φορολογούν 23% , είναι μία άδικη φορολογία".


Ο κ. Παναγιώτης Καραφωτιάς δήλωσε για τον Ομοσπονδία: "Είναι απαράδεκτο και ντροπή, που η καινούργια διοίκηση του Υπουργείου Υγείας αγνοεί την Παναρκαδική Ομοσπονδία", ενώ συνέχισε: "Έχω ζητήσει από τον Μάρτιο ραντεβού με τον Υπουργό ή κάποιον εκπρόσωπό του για το θέμα του Παναρκαδικού νοσοκομείου και δεν έχω πάρει καμία απάντηση".


Όσο αφορά στη συνεργασία τους με τους τοπικούς φορείς ο πρόεδρος δήλωσε: "Δεν έχουμε παράπονο, βρήκαμε στήριξη και από τον κ. Παυλή και από τον κ. Τατούλη για το θέμα του άλσους στο νοσοκομείο".

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων