ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Θρίλερ" με την ημερομηνία των εκλογών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός κλίνει προς το να οδηγήσει τη χώρα άμεσα στις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Σεπτεμβρίου.

 

 

Με την άποψη αυτή τάσσονται, με δηλώσεις τους, αρκετά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά και ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. 

 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που απουσίαζε για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Στην περίπτωση που ισχύσουν οι παραπάνω πληροφορίες τότε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από σύσκεψη που θα έχει με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες πιθανότατα το μεσημέρι θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις και με μήνυμά του το απόγευμα θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και τον λόγο για τον οποίο θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. 

 

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα αναλάβει πιθανότατα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

 

Το σενάριο της 11ης Οκτωβρίου

 

Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που συγκεντρώνει, αυτή τη στιγμή, λιγότερες πιθανότητες είναι ο πρωθυπουργός να αποφασίσει το κλείσιμο της Βουλής προκειμένου να περάσει μέσα από τα θερινά τμήματα τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και να προκηρύξει τις εκλογές για τις 11 Οκτωβρίου.

 

Αντιδρά η Αριστερή Πλατφόρμα

 

Την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο των εκλογών-εξπρές εκφράζει η Αριστερή Πλατφόρμα. "Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές", αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων