ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Στον Πειραιά οι 2.500 πρόσφυγες

Λίγο μετά τις 9 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μεταφέρει περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε- δίπλα από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας.

 

 

Στο λιμάνι βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού ενώ λεωφορεία του ΟΛΠ θα τους μεταφέρει στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και σε στάσεις αστικών λεωφορείων από όπου θα προωθηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

 

Στον Πειραιά επίσης υπάρχουν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ το λιμενικό έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Οι περισσότεροι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη με κυριότερο προορισμό τη Γερμανία.

 

Έξω από το πλοίο βρίσκονται μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων