ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αφιέρωμα στον Μίκη στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης με αφορμή την επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης και την συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

 
Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του 17 χρόνια μετά, με μία συναυλία αφιερωμένη στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. "Μετά από πολύμηνες εργασίες καταφέραμε αυτό που θεωρείται δύσκολο και ακατόρθωτο, την επαναλειτουργία του θεάτρου" ανάφερε ο κ. Τατούλης για την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον δήμο Μεγαλόπολης και την υποστήριξη της εφορίας αρχαιοτήτων Αρκαδίας.


Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε για το θέατρο: "Ένα αρχαίο θέατρο σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο πνευματικής δράσης και πολιτισμού".


Έπειτα συνέχισε αναφερόμενος στους πολίτες: "Εφιστούμε την προσοχή σε όλους να είναι προσεκτικοί για την παράσταση, να σεβαστούν τον χώρο".

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια το αρχαίο θέατρο και σημείωσε ότι ενώ ως Υφυπουργός Πολιτισμού είχε ξεκινήσει τις μελέτες για την αποκατάστασή του, οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείο δεν συνέχισαν αυτή την προσπάθεια.


O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε για το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: "Η κύρια φροντίδα μας για την αξιοποίηση του χώρου θα είναι να παρουσιάζουμε τέτοια γεγονότα" και συνέχισε: "Είναι μια βραδιά μουσικής μελωδίας όπου οι νότες του Μίκη είναι ένα σωτήριο σάλπισμα για αυτές τις δύσκολες στιγμές".

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στο σχέδιο της Περιφερειακής αρχής, μαζί με την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Μεγαλόπολης, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, ήτοι του Παράσιου πάρκου, του αρχαίου θεάτρου, της αρχαίας Γόρτυνας, του Λύκαιου Δία και της Λυκόσουρας, "ώστε να αποδείξουμε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον πολιτιστικό θησαυρό της χώρας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε".


Τέλος ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης είπε για το θέατρο: "Να μην είναι μόνο ένας ανοιχτός χώρος επισκέψιμος αλλά να γίνει ένας χώρος ελεύθερος με μεγάλη προσέλευση θεατών για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης έχει την δυνατότητα και απαιτείται να επανατοποθετηθεί εκεί που του αξίζει".


Περισσότερα στο video που ακολουθεί...

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων