ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Βράβευση του ευεργέτη του Τυρού (VIDEO)

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε η βράβευση του μεγάλου ευεργέτη του Τυρού κ. Ευσταθίου Συκιώτη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, την Περιφερειακή αρχή, τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τυρού.

 
Με αφορμή την μεγάλη δωρεά του κ. Ευσταθίου Γ. Συκιώτη (περίπου 700.000€), τσιμεντοστρώθηκε τμήμα του δρόμου Τυρού - Παλαιόχωρας συνολικού μήκους 12 χλμ., καθώς και  ο δημοτικός αγροτικός δρόμος που συνδέει τον Τυρό με την περιοχή Πρέγασου (Κάτω γειτονιά Τυρού - Μαντρανιές - Φούρνος - Πρέγασος - Αγ. Ανάργυρος).Ο κ. Ευστάθιος Συκιώτης θέλησε να βοηθήσει τον τόπο του και σύμφωνα με τον ίδιο θα συνεχίσει, αφού ανακοίνωσε ότι θα δώσει τα τσιμέντα για την εκκλησία της Παναγίας του τόπου του.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην ζωή του Ευστάθιου Συκιώτη, ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1934 στον Τυρό Κυνουρίας από αγροτοκτηνοτρόφους γονείς. Το 1940 η μητέρα του τον έγραψε στην 1η Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο Τυρού αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει την 1η Δημοτικού γιατί έγινε ο πόλεμος και το σχολείο έκλεισε. Το 1964 πήρε την απόφαση να φύγει για τον Καναδά έμεινε τρία χρόνια και επέστρεψε το 1967. Το 1969 επέστρεψε μαζί με την σύζυγο του στον Καναδά και έκαναν 8 παιδιά.


Στον Καναδά ασχολήθηκε για 24 χρόνια με τα εστιατόρια, κατόπιν πούλησε τα μαγαζιά και αποφάσισε να φτιάξει ένα στάβλο στον οποίο είχε μέσα κότες, γουρούνια κ.α και παράλληλα έκανε και ένα μεγάλο περιβόλι. Η δουλειά πήγε καλά αλλά αρρώστησε και αποφάσισε να πουλήσει τα ζώα. Έτσι τώρα περνάει τον περισσότερο καιρό στον Τυρό όπου γεννήθηκε και αγάπησε κάνοντας πολλά και βοηθώντας τον τόπο του.


Ακολούθησε η βράβευση του κ. Ευσταθίου Συκιώτη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Συκιώτης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και όσους δούλεψαν για το έργο. Συνέχισε λέγοντας: "Αν ζήσω λίγα χρόνια ακόμη, θέλω να προσφέρω στον τόπο μου".


Περισσότερα  στο Video που ακολουθεί...

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων