ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αύγουστος και Μνημεία

Για πρώτη φορά ο δήμος Ναυπλιέων θα διαθέσει μουσικά σχήματα για την ανάδειξη των μνημείων του Δήμου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Αύγουστος και Μνημεία".

 

Όπως επεσήμανε η διευθύντρια της εφορίας αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο κα Άλκηστις Παπαδημητρίου "τα μνημεία διαθέτουν μέσα τους μνήμη" κι αυτή θα αναδειχτεί και μέσω των σχεδιαζόμενων εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την κα Παπαδημητρίου επελέγησαν φέτος τρία μνημεία, το Παλαμήδι, η Μιδέα και η Τίρυνθα κι αυτό οφείλεται όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στο ότι δεν είναι έτοιμες οι υποδομές στον αρχαιολογικό χώρο της αρχ. Ασίνης.

 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές "είναι για να γίνουν οι δημότες και οι επισκέπτες κοινωνοί του πολιτισμού του Δήμου και της ιστορίας του κι όχι για να συμπεριληφθούν κάποιες ακόμα εκδηλώσεις στο πολιτιστικό καλεντάρι του Δήμου κι αυτό επιβεβαιώνεται απ την ίδια την συμμετοχή πολιτιστικών φορέων του Δήμου στα δρώμενα" τόνισε το δήμαρχος Ναυπλιέων εξαίροντας παράλληλα το σημαντικό έργο της εφορίας αρχαιοτήτων και της κα Παπαδημητρίου προσωπικά στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων του Δήμου.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:



9/8/2015: Ακρόπολη Μιδέας, ώρα 20:30 "Ήχοι της πέτρας". Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς από τους encardia.

23/8/2015: Αρχαία Τίρυνθα, ώρα 21:00 "Από τον Bizet στο Βασίλη Τσιτσάνη". Μια μουσική διαδρομή από την όπερα και την παγκόσμια σύγχρονη μέχρι την ελληνική ρεμπέτικη μουσική από την φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ.


29/8/2015: Παλαμήδι, ώρα 21:30 "Πανσέληνος στο Παλαμήδι". Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο θα παρουσιάσουν έντεχνα λαϊκά τραγούδια.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων