ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η Τρίπολη τραγουδά Μίκη (VIDEO)

Μία από τις πιο όμορφες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης μας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Τετάρτη 29 Ιουλίου) στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης.



Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε τη συναυλία και προσέφερε στο κοινό ένα απολαυστικό θέαμα με πολλή μουσική και τραγούδι.


Τη μουσική βραδιά προλόγισε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Εύα Μεντή, ενώ την πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, ο Παναγιώτης Παπαντωνίου και η Κωνσταντίνα Τσούκαλη (στο τραγούδι), η Αμαλία Γούλα (στο πιάνο), ο Χρήστος Εικοσιπένταρχος (στο μπουζούκι), ο Χρήστος Γκάνας (στην κιθάρα) και η Λίλα Χρονοπούλου στο (σαξόφωνο).


Εκτός από τις υπέροχες μελωδίες παρουσιάστηκε κι ένα video με τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη από την ημέρα γέννησης του έως και σήμερα. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.


Το κόσμος της Τρίπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το θέατρο, χειροκροτώντας συνέχεια και σιγοτραγουδώντας τα υπέροχα τραγούδια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών βρέθηκαν χθές 3.500 χιλιάδες θεατές για να ευχηθούν στον Μίκη Θεοδωράκη την ημέρα των γενεθλίων του.


Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί δεν του το επέτρεψε η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, αλλά σε μήνυμά του δήλωσε  "Αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στη μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μία εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή, ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο την ίδια στιγμή, να απολαμβάνω την μεγάλη χαρά ενός ανθρώπου της Τέχνης, που βλέπει το έργο του να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό".

Ακολουθεί ένα μοναδικό video απο την εκδήλωση, την λήψη και το μοντάζ τα επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Βάκρος.

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:FILARMONIKI TRIPOLIS

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων