ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Λαφαζάνης: "Εναλλακτική λύση το εθνικό νόμισμα"

Την ώρα που συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη πραγματοποιούσε την πρώτη ανοικτή εκδήλωση και απαντούσε στον πρωθυπουργό στα περί εναλλακτικού σχεδίου.



"Όταν ζητούσαμε και δεσμευόμαστε για την κατάργηση τους και όταν απορρίπταμε τη σύναψη νέων μνημονίων, ποια εναλλακτική λύση διαθέταμε; Ή δεν είχαμε εναλλακτική λύση;", αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έβαλε στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, με το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που υπέγραψαν τα δύο πρώτα μνημόνια.


Παράλληλα ζήτησε να αρχίσει άμεσα ο διάλογος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.


"Η έξοδος από την ευρωζώνη, αντίθετα από τη μακάβρια προπαγάνδα, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδευτεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές που προτείνουμε, είναι βέβαιο πως μπορεί γρήγορα να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα. Το εθνικό νόμισμα, αποκαθιστώντας τη νομισματική κυριαρχία, μπορεί με μια νέα προοδευτική στρατηγική να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο και εφαλτήριο για να ενισχυθούν σημαντικά οι εξαγωγές και να υποκατασταθούν εισαγωγές".


Το γήπεδο του Πανελληνίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του iskra.gr, ήταν κατάμεστο από υποστηρικτές του "όχι", που αποθέωσαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε, λέγοντας ότι "ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι".

 

Ωστόσο ο τέως υπουργός απέφυγε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τους συντρόφους του.



"Αυτή η στάση μας, όμως, δεν προκάλεσε μόνο τον πόλεμο της αντίδρασης, αλλά και "συντροφικά μαχαιρώματα" από στελέχη και ορισμένες ηγετικές πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαρέρχομαι αυτές τις τελευταίες επιθέσεις όπως έκανα πάντα. Έχω μάθει να προσπερνώ και να μην επιδίδομαι στο "σπορ" των άγονων και εύκολων εσωκομματικών αλληλοκατηγοριών και αλληλοχαρακτηρισμών".


Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ


Την εκδήλωση έκλεισε καταχειροκροτούμενος ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο χειρότερο των άλλων δύο που προηγήθηκαν. "Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο απ’ όλα τα άλλα γιατί το κάνει η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου. Υπάρχει μονάχα κάποια συνάφεια του Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σχέση έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ;" αναρωτήθηκε.


Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υποστήριξε ότι "είμαστε εναντίον του μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό".


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Μηλιός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ελένη Ψαρρέα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου και Ζήσης Ζάννας.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων