ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ξεκινά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός στο Δήμο Καλαμάτας περνά στην τρίτη του δεκαετία.

 

Σε πείσμα κάθε αντιξοότητας, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Xορού θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα.


Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Βίκυ Μαραγκοπούλου, τόνισε πως "από το Φεστιβάλ δε λείπει τίποτα, παρά τις δυσκολίες" και ότι "εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Χορού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο".


"Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο, άμα βλέπουμε ποιο είναι το τοπίο παντού. Σε όλες τις πολύ δύσκολες στιγμές της ιστορίας του αιώνα μας και του περασμένου, στις μεγαλύτερες καταστροφές, η τέχνη και οι καλλιτέχνες ήταν στις επάλξεις γιατί η τέχνη δίνει δύναμη, θάρρος, ψυχαγωγία με την έννοια την αρχαιοελληνική, και η πόλη αυτή το έχει αποδείξει με τη στήριξή της στον πολιτισμό, που γίνεται αδιάλειπτα" σημείωσε η κ. Μαραγκοπούλου. "Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι και κατά την εποχή των σεισμών, ο πολιτισμός υπήρξε ένα αποκούμπι, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά, κυρίως, για τα παιδιά της πόλης" συμπλήρωσε.



Όσον αφορά το πρόγραμμα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας χαιρέτισε τις ξένες συμμετοχές που εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο, όπως είπε, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τον προβληματισμό της νότιας Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όπως επίσης και των Ελλήνων καλλιτεχνών, που κάνουν όλοι τους εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό:


"Προσκαλώ το κοινό της Καλαμάτας να τους γνωρίσει και να τους τιμήσει, και να τη γνωρίσει την ελληνική δημιουργία που έχει ένα δικό της προφίλ και στίγμα" ανέφερε η κ. Μαραγκοπούλου.



Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας "Φάρις", Θανάσης Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι φέτος η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο προϋπολογισμός του είναι μειωμένος κατά 150.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. "Χάρις στις προσπάθειες και στην οικονομική υποστήριξη του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού ωστόσο, το Φεστιβάλ Χορού ξεκινά τις παραστάσεις του την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Εκεί που οι άλλοι ακυρώνουν παραστάσεις, η Καλαμάτα καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της! Καταφέραμε να διατηρήσουμε την ποιότητα του Φεστιβάλ, αυτή που το έχει καθιερώσει στο καλεντάρι των εκδηλώσεων της χώρας μας, αλλά και διεθνώς" ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων