ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στις 15/07 μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία κυβέρνησης δανειστών, όπου και κατέληξε σε διαπιστώσεις.

 
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σχηματίστηκε μετά την εκλογική νίκη της 25ης Γενάρη, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατεστραμμένη κοινωνικά και οικονομικά χώρα. Παρά τα μεγάλα προβλήματα, τις δικές της ατολμίες και ανεπάρκειες, τον συνεχή πόλεμο που αντιμετώπισε από την ντόπια και ξένη ολιγαρχία και το κατεστημένο, προσπάθησε να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις ψηφίζοντας μια σειρά νόμους που έδωσαν ανάσα στα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα επιχείρησε με σκληρή και έντιμη διαπραγμάτευση να έλθει σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους δανειστές, στα πλαίσια της ευρωζώνης.


- Οι δανειστές δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αποτελέσει η κυβέρνηση αυτή παράδειγμα στην Ευρώπη. Επιχείρησαν σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους συμμάχους τους, να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση και να εξυπηρετήσουν ένα σχέδιο "αριστερής παρένθεσης".


- Το ηχηρό και περήφανο "ΟΧΙ" των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ματαίωσε αυτά τα σενάρια.


- Η κυβέρνηση αμέσως μετά το δημοψήφισμα προχώρησε σε μία συμφωνία, κάτω από ασφυκτική πίεση, με κλειστές τράπεζες, τους εκβιασμούς και τις συνεχείς απόπειρες πολιτικών πραξικοπημάτων από τους δανειστές με την στήριξη και της εσωτερικής τρόικα.


- Η συμφωνία αυτή είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίστηκε στο ιδρυτικό του συνέδριο, με τις κυβερνητικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις και δεν αντανακλά το αξιακό φορτίο της Αριστεράς.


Είναι ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο και είμαστε αντίθετοι τόσο με τη ψήφιση, όσο και την υλοποίηση του.


- Η ΝΕ Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα μέλη του κόμματος και την κοινωνία.


- Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της ΚΕ για να συζητήσει την συμφωνία αυτή και να θέσει η κυβέρνηση σε εφαρμογή το ριζοσπαστικό της πρόγραμμά.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων