ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ολάντ: "Θαρραλέα επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού" (VIDEO)

Μία "ιστορική απόφαση" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μία "θαρραλέα επιλογή", του Αλέξη Τσίπρα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα.



Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα υποβληθεί για έγκριση στο γαλλικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.


Είπε επίσης ότι θα γίνει μία "αναδιάταξη" των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις προθεσμίες και τα επιτόκια.



Στόχος μας ήταν η διατήρηση της ευρωπαϊκής ακεραιότητας, ενότητας και αλληλεγγύης, είπε ο κ. Ολάντ και συνέχισε: "Η Γαλλία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο να παίξει στην Ευρώπη", υπογράμμισε. "Τόνισα στους ηγέτες ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς ανάπτυξη και ανάπτυξη χωρίς σταθερότητα. Έπρεπε να βρεθεί ο ορθός δρόμος. Το διακύβευμα ήταν να γίνουν σεβαστοί οι ευρωπαϊκοί κανόνες για να έχει και η Ελλάδα πρόσβαση στις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις, για να διασφαλιστεί και η έξοδος της χώρας από την κρίση".



Θα υπάρξουν 35 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ. Τους επόμενους μήνες και τις επόμενες μέρες η δουλειά μας θα επικεντρωθεί στον δρόμο της Ελλάδας προς την ανάπτυξη.



Στη Γερμανία, και αλλού, υπήρχαν ισχυρές πιέσεις για Grexit. Και το πρώτο προσχέδιο του Eurogroup αναφερόταν σε προσωρινή έξοδο της χώρας, υπογράμμισε. Εάν δεν υπήρχε συμφωνία για την Ελλάδα, η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.



Έπρεπε να αποδείξουμε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για να συζητήσουμε το τρίτο πακέτο διάσωσης, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ολάντ. Ο επανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους θα επιτευχθεί μέσω επέκτασης στην ωρίμανση των δανείων.



Τόνισε ότι η Ελλάδα ήθελε βοήθεια μόνο από τον ESM και όχι από το ΔΝΤ. Ωστόσο, οι άλλες χώρες της ευρωζώνης προτιμούσαν τη διατήρηση της εμπλοκής του Ταμείου.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων