ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Χαμηλοί βαθμοί σε Αρχαία, Φυσική και Μαθηματικά

Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Φυσική και τα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση (ποσοστό 49,66%), ενώ μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20. Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι μαθητές και στη Λογοτεχνία κατεύθυνσης, με το 54,17% εξ αυτών να μην περνούν τη βάση.



Εξάλλου, στα Μαθηματικά κατεύθυνσης, ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι που προέρχονταν από τη θετική κατεύθυνση και που αρίστευσαν (4,53%), με τους περισσότερους να συγκεντρώνουν βαθμολογία της τάξεως του 5 έως 10 (26,32%). Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) δυσκολεύτηκαν περισσότερο, με το 48,35% εξ αυτών να μην περνούν τη βάση.



Το αντίστοιχο ποσοστό στους υποψήφιους της τεχνολογικής του κύκλου πληροφορικής και υπηρεσιών, ο οποίος είναι και ο πολυπληθέστερος, έφτασε το 69,97%. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό μαθητών που πήραν 18-20 στο συγκεκριμένο μάθημα από την τεχνολογική κατεύθυνση έφτασε μόλις το 1,3% στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών.



Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, και εκεί οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης δυσκολεύτηκαν να πάρουν βαθμό πάνω από τη βάση, με το 54,52% στον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής και το 79,17% στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών να μένουν κάτω από το 10.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων