ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Εκδρομή του Κ.Α.Π.Η. σε Κάψια και Λεβίδι

Το Κ.Α.Π.Η Τρίπολης πραγματοποίησε, την Κυριακή 07 Ιουνίου, επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια και στο μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αρχής ότι πρέπει να γνωρίσουμε τον τόπο μας και να τον αναδείξουμε, και εντάχθηκε στο σκεπτικό της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Τρίπολης. Γι’ αυτό ήταν δωρεάν για τα μέλη του Κέντρου.

 

Συμμετείχαν 150 άτομα


Συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης, του οποίου τμήμα είναι και  το Κ.Α.Π.Η, κος Καραλής Θεόδωρος και τα μέλη του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ κ. Λυμπεροπούλου Βασιλική και Αναστασιάδη Γιούλα, καθώς και εργαζόμενοι του Κέντρου.


Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν άριστες και η εμπειρία πρωτόγνωρη. Το Σπήλαιο του Κάψια, το οποίο είναι ένα από τα δέκα καλύτερα προς αξιοποίηση από τα 7500 Πανελλαδικά, αφήνει τον επισκέπτη άφωνο. Ο πλούτος του σε γεωλογικά φαινόμενα, ο εσωτερικός του διάκοσμος , τα ευρήματα ,η άριστη αξιοποίηση του αλλά και η ξενάγηση που μας έγινε, μας εντυπωσίασαν.


Στο μουσείο Παπαναστασίου γνωρίσαμε τον σημαντικότατο Έλληνα πολιτικό και ιδεολόγο Αλέξανδρο Παπαναστασίου, μέσα από την εκτενή αναφορά του υπεύθυνου του μουσείου.


 Ακούγοντας και βλέποντας τα προσωπικά αντικείμενα που εκτίθενται στον χώρο, νιώσαμε υπερήφανοι γι’ αυτόν τον καρπό του τόπου μας που προσέφερε στην Ελλάδα ως Πρωθυπουργός. Εντυπωσιαστήκαμε από τις πρωτοπόρες ιδέες του και από το πάθος του για την προσφορά στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.


 Περνώντας από τον Αρχαίο Ορχομενό είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για την σημαντικότατη αυτή πόλη της αρχαιότητας και καταλάβαμε πως η Αρκαδία δίκαια αναφέρεται ως κοιτίδα του πολιτισμού παγκόσμια. Νιώσαμε υπερήφανοι ως Αρκάδες και αναλογιστήκαμε τα όσα επί αιώνες διαδραματίζονται στον τόπο μας.


Τέλος καταλήξαμε σε μια τοπική ωραιότατη ταβέρνα όπου φάγαμε και χορέψαμε στους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής. Επιστρέψαμε στην Τρίπολη νωρίς το απόγευμα. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων