ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Θα μετασχηματίσω την Παράταξη σε ένα νέο κόμμα"

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Οι αταίριαστοι", ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε πως από τις αρχές του έτους δεν έχει γίνει καμία πληρωμή σε κανένα έργο, μικρό ή μεγάλο, από το ΕΣΠΑ.

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή "Οι αταίριαστοι" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (Χρήστος Κούτρας – Γιάννης Ντσούνος), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε με έμφαση  πως από τις αρχές του έτους δεν έχει γίνει καμία πληρωμή σε κανένα έργο, μικρό ή μεγάλο, από το ΕΣΠΑ: "Ο κ.Σταθάκης αποφεύγει συστηματικά να προσέλθει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για ενημέρωση, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας. Ανακοινώνει κάθε εβδομάδα την "υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους", όμως δυστυχώς, στον τομέα της ευθύνης του, η υλοποίηση έργων έχει σταματήσει".


Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως "πρέπει να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να γνωρίζει ποια θα είναι η συμφωνία αυτή. Η Κυβέρνηση εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα: την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καμία αύξηση στον ΦΠΑ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας, καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις, καμία ιδιωτικοποίηση. Είπε τότε αλήθεια; Θέλει σήμερα τρίτο μνημόνιο; Να το πει ο Πρωθυπουργός πρώτα στους Βουλευτές του και στους Βουλευτές των ΑΝΕΛ, και μετά σ’εμάς. Έχουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αν θέλουν να περάσουν το τρίτο μνημόνιο. Αν αυτό είναι καλύτερο από το περίφημο "mail Χαρδούβελη", εξαιρετικά, και να το ψηφίσουμε κι εμείς. Εμείς δεν θα γίνουμε τώρα όψιμοι αντιμνημονιακοί".


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "η Κυβέρνηση έχει απωλέσει το "ηθικό πλεονέκτημα" που διέθετε προεκλογικά – και όχι μόνο στα θέματα του μνημονίου ή της οικονομίας. Στο θέμα της αξιοκρατίας, για παράδειγμα: στον κρατικό μηχανισμό διορίζονται αθρόα φίλοι και συγγενείς, ενώ στην περίπτωση των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης, δεν δίνονται ούτε καν τα βιογραφικά τους στη δημοσιότητα. Ο κ.Βαρουφάκης με τα καμώματά του, έχασε και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας έναντι των εταίρων – πώς θα τους συναντήσει την επόμενη φορά; Συμπεριφέρεται μόνο προς όφελος του εαυτού του και των μελλοντικών του κερδών από διαλέξεις και βιβλία, και αδιαφορεί για το συμφέρον της χώρας. Η κα Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής, ανέλαβε και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά και όλα τα Υπουργεία που η ίδια κρίνει, και διέταξε τους αστυνομικούς να επιτρέπουν στους διαδηλωτές να πηγαίνουν όπου θέλουν. Εννοούσε ίσως και στο Μαξίμου, όπου κατά τη γνώμη της εδρεύουν οι "νέοι Μερκελιστές"…".

 

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε: "Είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματιστεί σε ένα νέο κόμμα. Να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την Παράταξή μας, βασισμένος πάντοτε στις πολιτικές της κεντροαριστεράς και στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Κρατάμε τα θετικά πρόσημα από την πορεία και την ιστορία μας, αλλά προχωράμε προς το μέλλον. Αν τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξής μας μου εμπιστευθούν αυτή την ευθύνη, θα μετασχηματίσω την Παράταξη σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία νέα συλλογικότητα. Με βάση νέες πολιτικές, έχουμε χρέος να απευθυνθούμε στην κοινωνία, ώστε να εκπροσωπήσουμε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες."
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων