ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Τα προβλήματα, οι εκπαιδευτικοί και οι εκκρεμότητες"

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Πετρόπουλος απαντά σε σημαντικά θέματα στον τομέα της εκπαίδευσης, που αφορούν μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και την επαναλειτουργία σχολείων.

 

Αρχικά ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε, πως υπάρχουν εκκρεμότητες στην επαναφορά των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στις τεχνικές ειδικότητες αλλά και στην επανίδρυση ειδικοτήτων από αυτές, που έχουν καταργηθεί σε ΕΠΑΛ της Πελοποννήσου.


Επίσης ανέφερε, πως έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιλογής στελεχών για τους νέους διευθυντές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις αρχές του Ιουλίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις δραστηριότητες των παιδιών πέρα από τα μαθήματα, όπως είναι οι θεατρικές παραστάσεις αλλά και τα περιβαλλοντικά – πολιτιστικά προγράμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Προσπαθούμε να έχουμε ένα σχολείο πέρα από την στεγνή μαθησιακή διαδικασία".


Πολλά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί σε σχολεία και στην ειδική αγωγή, όπου εκεί θα δοθεί μεγάλη έμφαση. Ήδη ο κ. Πετρόπουλος έχει επισκεφτεί πολλά σχολεία σε Αρκαδία και Μεσσηνία, ενώ σταδιακά θα επισκεφθεί και τους άλλους νομούς.


Όσον αφορά στο δημοτικό σχολείο Δημητσάνας που παραμένει κλειστό αλλά και το αίτημα επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου στον Άγιο Πέτρο ο κ. Πετρόπουλος είπε, πως θα το δούνε σε διαβούλευση σε άλλη χρονική στιγμή, μετά το τέλος των εξετάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων