ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δρακάτος στον 93.8: "Δεν έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Αρκαδία 93.8" και στην εκπομπή "Ραντεβού στις 8" με την Δέσποινα Αρσένη, ο κ. Δρακάτος, καθηγητής σεισμολογίας του σεισμολογικού κέντρου Αθηνών, μίλησε για το σεισμό στη Χαλκίδα, αλλά και για τη γενικότερη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

"Είχαμε δυο σεισμούς μέσα σε τέσσερα λεπτά. Το επίκεντρο είναι περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, μέσα στον βόρειο Ευβοϊκό και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην Μαλεσίνα και στα Ψαχνά. Μετά τους δύο σεισμούς έχουν σημειωθεί αρκετές μικρές δονήσεις".

 

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα με υψηλή σεισμικότητα. Υπάρχουν εποχές πιο ήρεμες και εποχές με περισσότερους σεισμούς. Αν το δούμε σε βάθος χρόνου, είναι όλα πολύ φυσιολογικά. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί". 

 

"Αυτοί οι σεισμοί δεν προέρχονται από το ρήγμα της Αταλάντης. Μπορεί οι σεισμοί να έγιναν κοντά στο ρήγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως θα ενεργοποιηθεί".

 

"Έχουν περάσει μόλις 7 ώρες από τις δυο δονήσεις και η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη. Είναι πρόωρο να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι. Αύριο θα μπορούμε να πούμε στον κόσμο με σιγουριά τα συμπεράσματα μας".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων