ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ουγγρική ραψωδία στον δρόμο για την Super League

Με αφορμή τα γενέθλια του Αστέρα, ο Θοδωρής Κουνάδης θυμάται το καθοριστικό ματς των Αρκάδων στον Κορυδαλλό πριν 14 χρόνια.



Μου επιτρέπετε και πάλι τον ενικό αλλά οι καιροί είναι ασύλληπτοι. Όλο αυτό που ζούμε εδώ και λίγες εβδομάδες και μας έχει κλείσει στα σπίτια. Μοιραία ψάχνουμε τρόπο να περάσουμε την ώρα μας, σκαλίζοντας πολλές φορές τις αναμνήσεις.

Κάπως έτσι έπεσε στα χέρια μου το φύλο της Sportday της 25ης Φλεβάρη του 2006. Ουγγρική ραψωδία γράφει στον τίτλο για το ματς του Αστέρα με την Προοδευτική και το υπογράφω εγώ. Είχα περιγράψει για τον Sport Fm την προηγούμενη ημέρα την αναμέτρηση.

Δεν ήταν ένα τυχαίο παιχνίδι. Ο Αστέρας ήταν στο κόλπο της ανόδου αλλά την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει στη Λιβαδειά με 1-0. Δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνας κόντρα στην Προοδευτική που πάλευε για την παραμονή. Οι κιτρινομπλέ ήθελαν μόνο την νίκη.

Στο γήπεδο και 300 Αρκάδες να φωνάζουν για την ομάδα. Η ομάδα τους καλύτερη αλλά δεν έβαζε γκολ. Στο 69’ ο Πάουλο Κάμπος περνάει στον αγώνα τον Ζολτ Μπαράνιος. Είναι το ντεμπούτο του Ούγγρου στον Αστέρα. Ήρθε τον Γενάρη για να βοηθήσει στην άνοδο.

Και ουσιαστικά… έβγαλε την μεταγραφή του με το καλημέρα. Γκολ στο 84’, γκολ και στο 88’ και οι φιλοξενούμενο λυτρώνονται και παραμένουν στην δεύτερη θέση. Μαζί με αυτό το ματς, ο Αστέρας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Το φινάλε ήταν εκπληκτικό με 7 νίκες στα τελευταία παιχνίδια. Και την 32η αγωνιστική, ο Λεβαδειακός χάνει από τον Θρασύβουλο και ο Αστέρας περνάει από τις Σέρρες (0-3) ανεβαίνοντας και την πρώτη θέση. Όχι μόνο άνοδος, αλλά και πρωτάθλημα.

Ένα όνειρο των δύο μπανταβών ιδιοκτητών του έγινε πραγματικότητα. Έκτοτε ο Αστέρας ποτέ δεν αγωνίστηκε σε άλλη κατηγορία πλην της Super League. Ποτέ! Είμαστε τυχεροί που το ζούμε όλο αυτό. Μαζί με τις ευρωπαϊκές εξόδους και τον τελικό Κυπέλλου.

Και εγώ λίγο περισσότερο τυχερός που εκείνο το μεσημέρι περιέγραψε μία σπουδαία νίκη των κιτρινομπλέ στον δρόμο για την άνοδο!

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από εκείνο το ματς με φόντο τον κόσμο του Αστέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων