ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΣΤΕΡΑΣ σαν... ανακόντα!

Ο Σάββας Παντελίδης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σκληρό σύνολο, ένα σύνολο που σφίγγει τον αντίπαλο, τον πνίγει και όποτε βρει την ευκαιρία τον "καταπίνει". Αυτό ακριβώς που έκανε κόντρα στην ΑΕΚ, δηλαδή.

 

Τι άλλαξε ο νέος τεχνικός των Αρκάδων; Σίγουρα δεν έχει μαγικό ραβδάκι στα χέρια του. Κανείς δεν το έχει. Έχει όμως την ικανότητα να περνάει στις... φλέβες των παικτών τα "θέλω" του. και ποια είναι αυτά; Περισσότερη προσήλωση στο τακτικό κομμάτι. Εμπνέει τους παίκτες του και αυτό φαίνεται. 

Ας πάρουμε τα ματς που έχει δώσει ο ΑΣΤΕΡΑΣ με εκείνον στον πάγκο με τη σειρά.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε και πάτησε στην περιοχή του και να δημιουργήσει ευκαιρία μέσα απ' αυτήν μόλις 5 φορές!

Βλέπουμε ότι τα γεμίσματα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν 40 (!) και τα λάθη 53. Θα πείτε, εντάξει λάθη έκανε ο αντίπαλος. Μα γι αυτά ευθύνεται κι η άλλη ομάδα και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τον ΑΣΤΕΡΑ που είχε 25 κλεψίματα.

Ιγκλέσιας, Μουνάφο και Μαντίντα (μετά και Τσουκαλάς) έκαναν καταπληκτική δουλειά στον άξονα. Όπως κι οι Πασαλίδης-Τριανταφυλλόπουλος που έχουν... δέσει για τα καλά.

Φυσικά, τρομερό πρέσινγκ άσκησε ψηλά ο Μανιάς, ο οποίος τη στιγμή που βρήκε τον χώρο σκόραρε. 

Στα Πηγάδια, παρατηρήσαμε πάνω-κάνω ίδια στοιχεία. ο ΑΣΤΕΡΑΣ έδωσε την κατοχή στους παίκτες του Ράσταβατς. Ε, και; Ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς τις σπουδαίες φάσεις για τους Ακρίτες. 

Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 7 τελικές, οι είχαν σουτ μέσα από την περιοχή 4 ενώ είχαν 26 γεμίσματα τη στιγμή που οι Αρκάδες είχαν 11. Οκ, είχαν και λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους λογικό. Το θέμα είναι πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ πάντα ωθεί τον αντίπαλο σε παιχνίδι από τα πλάγια και σε... σέντρες. Με τους "Τριάντα" - Πασαλιδη και τους Τσουκαλά, Μαντίντα ή Ιγκλέσιας να γεμίζουν το κουτί, δύσκολα αντίπαλος θα πάρει κεφαλιά. Το είδαμε μία φορά από την ΑΕΚ προχθές, με τον Γιόχανσον. Και εδώ επίσης παρατηρούμε πως τα κλεψίματα (28) έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Πάμε στο ματς με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χιμένεθ σούταραν μέσα από την περιοχή 2 μόλις φορές. Πήραν μόλις 2 κεφαλιές κι ο Αθανασιάδης χρειάστηκε να επέμβει μόλις 1 φορά! Γεμίσματα; Μόλις 19 έναντι 15 του ΑΣΤΕΡΑ. Βλέπουμε ότι εδώ δεν λειτούργησε το πλάγιο παιχνίδι της ΑΕΚ, ενώ δεν υπήρχαν και σέντρες από πίσω. Πέρα από το εξωτερικό ματς των χαφ, αξίζουν συγχαρητήρια στους ακραίους Γιαννούλη-Κώτσιρα αλλά και Καλτσά-Ισνάλντο. Τρομερές αλληλοκαλύψεις.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ένα σύνολο το οποίο δεν δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να βρει κενούς χώρους ή να χτυπήσει στην πλάτη της άμυνας. Βλέπουμε παίκτες με το μυαλό τους να είναι πάνω στην μπάλα και στο πώς θα την πάρουν στα πόδια τους ανεξάρτητα από τον έχουν απέναντί τους.

Σαν τα... ανακόντα. Δεν βλέπουν πόσα... κιλά είναι το θύμα τους. Το γραπώνουν, το σφίγγουν μέχρι να του σπάσουν τα κόκαλα και στη συνέχεια το... καταπίνουν.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ μόλις ξεκίνησε. Πέντε βαθμοί με Παντελίδη και με τη διακοπή της Super League Σουρωτή μπροστά όλα θα είναι καλύτερα από δω και πέρα για τους κιτρινομπλέ, που στις 14/10 δοκιμάζονται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Υ.Γ.: ΑΥΤΟΣ ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει πολύ ταλέντο. Ελληνικό ταλέντο. Μόνο οι Ισνάλντο και Μαντίντα ήταν ξένοι.

Υ.Γ.2: Μπράβο στον Δουβίκα. Όχι μόνο για την ασίστ, αλλά κυρίως για το πάθος και την... επιθετική άμυνα που οδήγησε την ομάδα του στο να ανοίξει το σκορ. Μπράβο του και για την πρώτη του κλίση στην Εθνική. Και άργησε θα λέγαμε.

Υ.Γ.3: Συγχαρητήρια στη διοίκηση για το κάλεσμα στον κόσμο. Ακόμη περισσότερα στον κόσμο που ανταποκρίθηκε σ' αυτό. 

Υ.Γ.4: Η τρέλα και το πάθος του Τριανταφυλλόπουλου δεν βγαίνει μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Αποτυπώθηκε και μετά τη λήξη του ματς που ανέβηκε πάνω στην εξέδρα και έγινε ένα με τον κόσμο.

Υ.Γ.5.: Κρίνουμε την αντίδραση της ομάδας με την έλευση του νέου τεχνικού. Το... ζουμί είναι στη συνέχεια. Και πάνω σ' αυτόν τον άξονα καλούνται να δουλέψουν όλοι! Το είπε εξάλλου κι ο Μουνάφο αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων