ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο πριν και μετά τον Αστέρα

Μέσα από τα ρετρό θέματα του Arcadia sports, δίνεται μια καλή ευκαιρία στους νέους να μάθουν το τότε ποδόσφαιρο και στους παλιούς να θυμηθούν όμορφες στιγμές.

Τις δεκαετίες 70-80 ο Παναρκαδικός ήταν ο βασικός εκπρόσωπος του Αρκαδικού ποδοσφαίρου στις εθνικές κατηγορίες.

Τη δεκαετία του 90’ το τριφύλλι  αγωνιζόταν στη Γ’ εθνική και αρκετά παιδιά ονειρεύονταν να γίνουν οι νέοι Μπεντεβής, Ρούμπης, Σαλαπάτας, Ορφανιδης, Κούβαλης, Πολ Χατζόπουλος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο σε διάφορες ομάδες του νόμου, το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και οι μικτές Αρκαδίας να είναι ομάδες με διακρίσεις.

Στις αρχές της νέας χιλιετίας σε συλλογικό επίπεδο δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο.

Εκεί λοιπόν εμφανίζονται οι Μπάκος και Καϋμενάκης, αγοράζουν τον Αστέρα που βρίσκεται στη Δ’ εθνική και αλλάζουν τη ροη της μίζερης ως τότε ιστορίας.

Το 2004 η Τρίπολη είχε ομάδα στη Δ’ εθνική και το 2007 στην Α’!

Αυτό τα λέει όλα, την ιστορία την ξέρετε δε θα την παραθέσουμε πάλι.

Αξίζει ομως να σταθούμε στις αλλαγές που έρχονται στο ποδόσφαιρο της Αρκαδίας μέσα από τον Αστέρα.

Τριπολιτσιώτες παίκτες είχαν συμμετοχή από τα τοπικά μέχρι την Super League. Ο Νίκος Χατζόπουλος έζησε όλο το ταξίδι όπως και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο Κατσαρός μέχρι τη Β’, στη Γ και τη Δ πολλά παιδιά από την Αρκαδία όπως οι Δήμος, Αποστολόπουλος, Κυριακόπουλος,Μανιάτης, Ζάβος, Δημάκος.

 

Αυτό γέννησε προσδοκίες. Προσωπικά εμπνεύστηκα απ’ αυτούς. 

Και δεν ήμουν ο μόνος. Καλοκαίρι του 2007 και ενώ ο Αστέρας ετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή στη Super League, στη δεύτερη ομάδα ήμασταν πάνω από 20 παιδιά από την Αρκαδία και κυρίως από την Τρίπολη.

Το όνειρο ήταν μπροστά μας, οι ακαδημίες που ήμασταν πριν, είχαν κέρδη και οικονομικά αλλά και είδαν την καλή δουλειά τους να ανταμείβεται με δικά τους δημιουργήματα να πηγαίνουν ένα σκαλί πιο πάνω. Ελπίδα Τρίπολης και Μέγας Αλέξανδρος έδωσαν πολλά παιδιά στον Αστέρα.

Σε όλη την πορεία έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα αθλητες που προέρχονται από ομάδες όλων των περιοχών του νομού. Χατζόπουλος, Τασουλής και Γεωργακόπουλος από την Τρίπολη. Οι δυο πρώτοι  ήταν στον Αστέρα ο τρίτος αποκτήθηκε από την Ελπίδα. Κουρμπελης από το Κορακοβούνι και Κώτσιρας από τη Μεγαλόπολη μέσω Παναρκαδικού.

Ο Αστέρας εν συνεχεία βοήθησε καθοριστικά ομάδες με υλικό, παίκτες και οποιαδήποτε άλλη στήριξη μπορούσε να παράσχει.

Άνθρωποι του Αρκαδικού αθλητισμού βρήκαν δουλειά στο ποδόσφαιρο. Πολλές παλιές δόξες του Παναρκαδικού στις ακαδημίες του Αστέρα, οπως οι Μπεντεβής, Ρούμπης, Σαλαπάτας.

Πολλά παιδιά απέκτησαν πρότυπα είτε ντόπιους είτε παγκόσμιας κλάσης παίκτες όπως για παράδειγμα ο Ζαϊρι. Πήγαιναν στο γήπεδο και έβλεπαν από κοντά σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αναπόφευκτα η ποιότητα ανέβαινε. Όπως και τα κίνητρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν και χαμένοι μέσα σε όλο αυτό.

Ως άτομο που παρακολουθώ και παίζω ποδόσφαιρο σε όλη μου τη ζωή, θεωρώ πως αν όλο αυτό με τον Αστέρα είχε γίνει λίγα χρόνια νωρίτερα, θα είχαν την ευκαιρία παιδιά που διέθεταν τεράστιο ταλέντο να φανούν και να παίξουν σε κορυφαίο επίπεδο.

Κυρίως οι φουρνιές των 83-87 που πραγματικά είχαν ποδοσφαιριστές με τρομερά προσόντα.

Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το Αρκαδικο ποδόσφαιρο πολύ νωρίτερα και με πολύ πιο πειστικό τρόπο. Γιατί η Αρκαδία είχε ταλέντο. Άνθρωποι με όραμα έλειπαν, όπως ο Μπάκος και ο Καυμενακης.

Το timing είναι καθοριστικό στη ζωή.

Πλέον είμαστε τυχεροί να έχουμε έναν οργανισμό που λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Με αγαστή συνεργασία και στήριξη από όλους μας το μόνο κερδισμένο θα είναι το ποδόσφαιρο μας. Ο Αστερας κοιτάζει ψηλά. Εμείς;

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων