ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Υπάρχει σχέση των κρουσμάτων καρκίνου με τον κορονοϊό; Ειδικός δίνει την απάντηση

Στο ερώτημα αν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου μετά την πανδημία του Covid 19 και αν συνδέονται μεταξύ τους, έδωσε απάντηση η Ντόρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

H καθηγήτρια ανέφερε ότι υπάρχει πράγματι αύξηση στα επιδημιολογικά περιστατικά. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε και πριν την πανδημία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους. Σημείωσε, δε, ότι μειώνεται ευτυχώς η πιθανότητα του θανάτου. «Ζούμε περισσότερο μετά τη διάγνωση και θεραπευόμαστε, λόγω των νέων θεραπευτικών επιλογών που έχουμε», είπε. Και συμπλήρωσε ότι αυξάνονται περισσότερο τα κρούσματα καρκίνου τα τελευταία 20-30 χρόνια για διάφορους λόγους, καθώς και ότι αυξάνονται τα κρούσματα π.χ. του καρκίνου παχέος εντέρου και σε ηλικίες κάτω των 50 ετών».

Διαβάστε περισσότερα για το εάν υπάρχει σχέση των κρουσμάτων καρκίνου με τον κορονοϊό; Ειδικός δίνει την απάντηση

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων