ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

«Ψαλίδι» στις συντάξεις χηρείας - Τα σενάρια του υπουργείου Εργασίας

Η εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προβλέπει «ψαλίδι» 50% και προκαλεί «πονοκέφαλο» τόσο στους χιλιάδες δικαιούχους συντάξεων χηρείας όσο στο και στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο καλείται να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

 

Σήμερα, η σύνταξη λαμβάνεται ολόκληρη κατά την πρώτη τριετία και στη συνέχεια ο δικαιούχος λαμβάνει το 70% του ποσού, με τη ρύθμιση όμως, που προβλέπεται στον επαίσχυντο νόμο 4387/2016, το ποσό αυτό "τσεκουρώνεται" κατά 50%. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο δικαιούχος της σύνταξης χηρείας μετά την έλευση της τριετίας θα λαμβάνει τελικά το 35% της αρχικής σύνταξης. Η ρύθμιση είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2020, όμως… άγγιζε μόνο τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας από το Δημόσιο και τον ΟΓΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας και τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων