ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη!

Με άλμα στα 4,85 μέτρα η Κατερίνα Στεφανίδη φέρνει στην Ελλάδα το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Χρυσή Ολυμπιονίκης η Ελληνίδα αθλήτρια στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας της.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη! Στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας της μέχρι τώρα, η Ελληνίδα επικοντίστρια "πέταξε" στα 4,85 μέτρα και χάρισε στη χώρα μας το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan.gr, συνέχισε και στον τελικό του επί κοντώ τις εκπληκτικές εμφανίσεις που την οδήγησαν για μια ακόμη φορά στην κορυφή!

 

Οι προσπάθειες των αθλητριών ξεκίνησαν από τα 4,35μ. με τη Στεφανίδη να περιμένει υπομονετικά τον πήχη στα 4,60. Αν και... κρύα έκανε μια καταπληκτική πρώτη προσπάθεια σε αυτό το ύψος, έχοντας και "αέρα" 20-25 πόντων. Τόσο εύκολο ήταν το ξεκίνημά της. Αντέδρασε ψύχραιμα και περίμενε τη συνέχεια.

 

Στη δεύτερη προσπάθειά της, ο πήχης ανέβηκε στα 4,70, ύψος που πέρασε επίσης με την πρώτη. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τα 4,80μ. Ο πήχης δεν της έκανε το χατήρι με αποτέλεσμα το άλμα της να είναι αποτυχημένο στη λεπτομέρεια. Η 26χρονη προσπάθησε ξανά στο ίδιο ύψος και τα κατάφερε με τη δεύτερη.

 

Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δοκίμασε στα 4,85μ. Κάπου εκεί η 19χρονη Νεοζηλανδή, ΜακΚάρτνεϊ απέτυχε να περάσει τα 4,85μ, αφήνοντας το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο σε Στεφανίδη και Μόρις. Αμφότερες δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε με την πρώτη αλλά ούτε και με τη δεύτερη προσπάθειά τους τα 4,90μ.

 

Η "μάχη" για το χρυσό κορυφώθηκε, η Στεφανίδη δεν κατάφερε να περάσει ούτε με την τρίτη τα 4,90μ., το ίδιο και η Αμερικανίδα Μόρις με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να καταλήξει στην 26χρονη η οποία είχε λιγότερες άκυρες προσπάθειες από την αντίπαλό της! Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ και πρώτο χρυσό στο στίβο μετά το 2004!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ 4,85 ΜΕΤΡΑ

 

 

 

 

Η απονομή θα γίνει το Σάββατο (20/8) στις 14:30.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

 

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85

 

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

 

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

 

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

 

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

 

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

 

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

 

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

 

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

 

10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50

 

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50

 

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50

 

Contra.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων