ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πρωτιές για Φιλιππίδη, Στεφανίδη στον αγώνα γιορτή

Με τον Φιλιππίδη και την Στεφανίδη να δίνουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο άθλημα που τα τελευταία χρόνια φέρνει συνεχώς επιτυχίες, το Street Pole Vault ήταν μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο τις Αθήνας. 

 

 

Οι Κώστας Φιλιππίδης και Κατερίνα Στεφανίδη ήταν οι πρωταγωνιστές στο τέταρτο Athens Street Pole Vault την Τρίτη στην Πλατεία Συντάγματος σε ένα αγώνα γιορτής και περηφάνιας για τον παγκόσμιο στίβο. 

 

Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα με άλμα στα 5.70, αποτυγχάνοντας, στη συνέχεια, στα 5.80 και στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε και τερματίζοντας πιο ψηλά από τον Πιότρ Λίσεκ (5.60) και μένοντας στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από Ρενό Λαβιλενί και Σον Μπάρμπερ. 

 

Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης με 5.45, τέταρτος ο Στέφανος Κουφίδης με 5.35, χαμηλά έμεινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Παίδων, Εμμανουήλ Καραλής, με 5 μέτρα. 

 

Αναλυτικά: 

 

1.Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.70μ. 

2. Πιορτ Λίσεκ (Πολωνία) 5.60μ. 

3. Δημήτρης Πατσουκάκης (Ελλάδα) 5.45μ. 

4. Στέφανος Κουφίδης (Ελλάδα) 5.35μ. 

5. Χέντρικ Γκρούμπερ (Γερμανία) 5.20μ. 

6. Τομ Κόνραντ (Γερμανία) 5.20μ. 

7. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.00μ. 

-. Κάρλο Πάεχ (Γερμανία) – 

-. Πέτρος Χάτζιου (Ελλάδα) – 

 

Σχετικά με την πανελλήνια ρεκορντγούμαν στον κλειστό στο αγώνισμα, πήρε την πρώτη θέση με 4.65 με την πρώτη του προσπάθεια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειες της από το 4.40, άφησε τα 4.50 και συνέχισε στο 4.55 και, στη συνέχεια, άφησε τα 4.60. 

Έπειτα, προσπάθησε για τα 4.74, ώστε να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ, μετά το 4.73 στο Diamond League της Ντόχα την περασμένη Παρασκευή, αποτυγχάνοντας και στις τρεις προσπάθειες της, προδομένη από την κούραση. 

 

Αναλυτικά: 

1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.65μ. 

2. Ρομπέιλις Πεϊναλδο (Βενεζουέλα) 4.50μ. 

3. Γίρινα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) 4.40μ. 

4. Κλόε Ανρί (Βέλγιο) 4.30μ. 

5. Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία) 4.30μ. 

6. Στέλλα Λεδάκη (Ελλάδα) 4.30μ. 

7. Κλαούντια Πόλακ (Ελλάδα) 3.95μ. 

8. Μυρτώ Κασσωτάκη (Ελλάδα) – 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων