ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σεβαστής: "Οι χορηγίες κρατούν όρθιο τον ΣΕΓΑΣ" (VIDEO)

Στην Τρίπολη παρευρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (23/11) ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, παρευρέθηκε συνοδεία της εξ Αρκαδίας Ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Ξένιας Αργειτάκη στο περιθώριο της δεύτερης Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της διευρυμένης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης. Στόχος της Γενικής Συνέλευσης είναι η καλύτερη εκπροσώπηση των σωματείων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νομών της Ανατολικής Πελοποννήσου (Αργολίδας και Κορινθίας).

 

Ο κ. Σεβαστής πριν αρχίσει η Γενική Συνέλευση, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλασικός Αθλητισμός.

 

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

-> Στις τακτικές επιχορηγήσεις από την Πολιτεία: Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή αλλά και στις μειώσεις των τακτικών επιχορηγήσεων που λαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τακτική επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ εν έτει 2016 βρίσκεται στο -30% από την αθλητική σεζόν  2009-2010!  Συγκεκριμένα η τακτική επιχορήγηση από την Πολιτεία το 2009 ήταν 8.400.000 ευρώ και το 2010 ήταν 8.250.000. Φέτος όπως ανέφερε, έχει εγκριθεί μια επιχορήγηση της τάξης των 2.840.00, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί το τελευταίο 10%  (284.000 ευρώ) του αντίστοιχου τακτικού προϋπολογισμού!

Ο λόγος για τον οποίο είναι βιώσιμος οικονομικά ο ΣΕΓΑΣ, είναι διότι ο ΣΕΓΑΣ είναι η μοναδική αθλητική ομοσπονδία η οποία χρηματοδοτεί, με μειώσεις λιγότερο τα έξοδα της κάλυψης των μετακινήσεων των σωματείων και περισσότερο την μισθοδοσία των προπονητών σε όλη την Ελλάδα, πολύ περισσότερο από κάποιες από τις μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν αρχίσει να μην δίνουν συμμετοχή στα έξοδα μετακίνησης αλλά και να βάζουν παράβολα τόσο στην έκδοση νέων δελτίων όσο και για την συμμετοχή των αθλητικών σωματείων σε διάφορα αθλητικά γεγονότα!

 

-> Στο πρόγραμμα αναζήτησης χορηγών του ΣΕΓΑΣ. Τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα αναζήτησης χορηγών της Ομοσπονδίας εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο όλο και καλύτερα. Φέτος το ποσό των ίδιων πόρων θα ανέλθει στην τάξη των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συγκεκριμένος συντελεστής είναι ο κυριότερος λόγος της μη κατάρρευσης του ΣΕΓΑΣ. 

 

-> Υποδομές-Έλλειψη εξοπλισμού: Ο κ. Σεβαστής αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που βρίσκονται τα Αθλητικά Κέντρα της χώρας μας. Ειδικότερα αναφέρθηκαν οι περιπτώσεις του ΟΑΚΑ, του Πανθεσσαλικού Στάδιου του Βόλου, αλλά και "στα φτιασιδώματα" που γίνονται συχνά-πυκνά στην Λάρισα.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων