ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΕΚ Τρίπολης: "Μία Ομάδα – Ένα Όνειρο"

Το τμήμα τένις της ΑΕΚ Τρίπολης εξέδωσε δελτίο τύπου με αφορμή το 30ο έτος "ζωής" του τμήματος.

ΑΣΤΕΡΑΣΠαναιτωλικός

Αναλυτικά:

"Το Τμήμα Τένις της Α.Ε.Κ. Τρίπολης αποτελεί μέρος ενός πολυδύναμου συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1929 από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την καταγωγή τους από την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη και την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Υπό την ονομασία “Ένωση” δημιουργήθηκε, αρχικά, το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε Α.Ε.Κ. Τρίπολης και το 2009 γιόρτασε τα 80 χρόνια αθλητικής δράσης. 

Το Τμήμα Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, αντίστοιχα, ιδρύθηκε το 1991. Η δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος ικανοποίησε ένα όνειρο, ένα αίτημα για μια ομάδα, που είχε ως στόχο την ανάπτυξη ενός ανερχόμενου εκείνη την περίοδο αθλήματος: της αντισφαίρισης.  

Το ιστορικότερο, πλέον, τμήμα της ΑΕΚ Τρίπολης, σύμφωνα με τις αγωνιστικές επιδόσεις, αλλά και τις κατακτήσεις τροπαίων τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την ναυαρχίδα ενός σωματείου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα πολυδύναμα σωματεία ανά την Ελλάδα.

Κατά την εφετινή χρονιά, το 2021, το Τμήμα Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται προσπάθεια να καταδειχθεί η ιστορία αυτής της ομάδας των κατατρεγμένων προσφύγων, οι οποίοι σε έναν πραγματικά φιλόξενο τόπο ίδρυσαν και εξέλιξαν ένα τμήμα, που προσπαθεί απέναντι σε αντιξοότητες και με κίνητρο τη συνεχόμενη δίψα για διάκριση να διατηρήσει την ιστορικότητά του, μέσα στην πραγματικότητα του παρόντος και στην προοπτική του μέλλοντος του. Τα “30 χρόνια Τένις ΑΕΚ Τρίπολης: Μία Ομάδα – Ένα Όνειρο”  δεν θα είναι μια απλή καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στο άθλημα της αντισφαίρισης, όχι μόνο στα στενά όρια της Τρίπολης και της Αρκαδίας. Η πορεία της ξεπέρασε τα όρια του Νομού, πετυχαίνοντας αξιοζήλευτες διακρίσεις, τόσο στην ευρύτερη Πελοπόννησο, όσο και στην Ελλάδα. Στόχος, λοιπόν, δεν θα είναι μόνον η καταγραφή, αλλά και η δημιουργία ενός ζωντανού «μουσείου» ιστορίας με υπαρκτά μέλη – αθλητές, που θα διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της ομάδας σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και στον τόπο, μία πραγματεία στην «ομάδα – ιδέα» της Τρίπολης και της Αρκαδίας, μέσα από την οποία εξελίχθηκε και μεγαλουργεί το αρκαδικό τένις. 

«Διότι το τμήμα τένις της ΑΕΚ Τρίπολης δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι ομάδα σταθμός, ομάδα  ιδέα, που κατάφερε να ενώσει όλους τους φίλους του αθλήματος της αντισφαίρισης μέσα από τις ποικίλες αγωνιστικές και μη εκδηλώσεις της»

Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, την εφετινή χρονιά του 2021, θέλει να διατηρήσει το χαρακτηριστικό του γνώρισμα, που τον έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκεται υψηλά στο βάθρο των επιτυχιών: το δυνατό και άρρηκτο DNA της “οικογένειας”. Ένα DNA που βασίζεται ανέκαθεν στο τετράπτυχο Παίχτες – Γονείς – Προπονητές- Διοίκηση και είναι ευδιάκριτο τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν ελπίζοντας σε ένα ισχυρό, ιδίας έντασης και λαμπρότητας μέλλον.

Μαθαίνουμε από το παρελθόν μας, ζούμε το παρόν μας, ονειρευόμαστε το μέλλον μας…

Τένις ΑΕΚ Τρίπολης, ετών 30

“Μια Ομάδα – Ένα Όνειρο”

1991-2021"

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων