ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η συνέντευξη Τύπου για τα "ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ 2011"

Το τουρνουά Τένις με την επωνυμία "ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ Tennis Open 2011" αποτελεί γεγονός στην Αρκαδία και διοργανώνεται από τον Όμιλο Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

 

Πολλοί σπουδαίοι αθλητές στο χώρο της Αντισφαίρισης αναμένεται να δώσουν το παρών στους αγώνες από 1 έως 8 Οκτωβρίου 2011. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά τουρνουά. Το επίσημα βαθμολογούμενο τουρνουά της ΕΦΟΑ με τη βαθμολογία να προσμετράται στη γενική βαθμολογία των συμμετεχόντων και το άλλο τουρνουά το οποίο αφορά ερασιτέχνες το οποίο συνδιοργανώνεται με το Tennis Cup Τρίπολης. Τα δύο τουρνουά θα «διεξάγονται παράλληλα και οι αγώνες θα διεξάγονται πρωί, απόγευμα και βράδυ, στα γήπεδα του ΔΑΚ και στα δύο ιδιωτικά γήπεδα του Tennis Cup.

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου έξω από τα γραφεία του Ομίλου τένις της ΑΕΚ στο ΔΑΚ Τρίπολης. Παρόντες ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Βασίλης Παπαγεωργάκης, ο υπεύθυνος προπονητής του Ομίλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης κ.κ. Χριστίνα Ζαμπαθά και Σταύρος Κουκάκης.

 

Παπαγεωργάκης: "Παρών ο Νο1 της Πανελλήνιας κατάταξης"

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, κ. Βασίλης Παπαγεωργάκης. Ο κ. Παπαγεωργάκης μιλώντας για τη σημαντική αυτή διοργάνωση τόνισε αναλυτικά τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί μπορέσαμε να τρέξουμε αυτό το τουρνουά το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε και κάνουμε κάθε προσπάθεια να είναι πετυχημένο οργανωτικά. Ο λόγος είναι ότι ειδικά με το βαθμολογούμενο τουρνουά τα παιδιά που αθλούνται και μαθαίνουν Τένις στην Τρίπολη, έχουν τη δυνατότητα να έχουν παραστάσεις από αγώνες υψηλού επιπέδου. Γνωρίζουμε μάλιστα αυτή τη στιγμή ότι το Νο1 της Πανελλήνιας κατάταξης, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, θα συμμετέχει στο τουρνουά. Αντιλαμβάνεστε ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Επίσης ακόμη ένας λόγος είναι ότι εμείς πιστεύουμε βαθιά σαν ΑΕΚ Τρίπολης ότι η Τρίπολη μπορεί και πρέπει να αποτελεί έναν τόπο προορισμού αθλητικού τουρισμού. Διοργανώνοντας ένα τουρνουά μεγαλύτερης εμβέλειας έξω από τα στενά όρια της Πελοποννήσου (γιατί Ενωσιακά τουρνουά έχουμε ήδη διοργανώσει), δίνουμε τη δυνατότητα να έρθουν άνθρωποι από πιο μακριά. Προσπάθεια μας να θεσμοθετήσουμε αυτό το τουρνουά αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα γίνει του χρόνου αν είμαστε καλά στις ίδιες ημερομηνίες, καθώς τα OPEN αυτά καθορίζονται αφού πρώτο βγει το καλεντάρι της ΕΦΟΑ με τις επίσημες διοργανώσεις και μετά καθορίζονται οι υπόλοιπες διοργανώσεις στις ημερομηνίες που είναι κενές.

Στην Πελοπόννησο μέχρι στιγμής μόνο ένα τουρνουά έχει καθιερωθεί και είναι τα Παύλεια που γίνονται κάθε Ιούνιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο και ΝΠΔΔ για τη συνδιοργάνωση του τουρνουά. Προσπάθεια μας είναι να μην επιβαρύνουμε οικονομικά το Δήμο ούτε με ένα ευρώ και σ’ αυτό μεγάλη η συνεισφορά έχουμε από τους επαγγελματίες της πόλης μας. Όλα τα βραβεία είναι σημαντικά. Για το βαθμολογούμενο τουρνουά ανέρχονται συνολικά στις 2000 ευρώ και για το μη βαθμολογούμενο στα 800 ευρώ και αποτελούν προσφορές συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε όλους έχουν στηρίξει τη διοργάνωση και μεταξύ αυτών τους επαγγελματίες, ξενοδόχους και εστιάτορες.

Σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Νοιώθουμε δικαιωμένοι γιατί η πίεση μας στις προηγούμενες Δημοτικές αρχές, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα τρία γήπεδα τα οποία μπορεί να μην είναι άριστα, αλλά είναι καλά και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα πέντε γήπεδα του άλλου Ομίλου της πόλης και να μπορέσουμε σε συνεργασία να διοργανώσουμε και ακόμη μεγαλύτερα τουρνουά».

Ζαμπαθά: «Σημαντικά βραβεία στη διοργάνωση»

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, κα Χριστίνα Ζαμπαθά.Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης και αρμόδια για θέματα και αθλητισμού και πολιτισμού κα Χριστίνα Ζαμπαθά μιλώντας γι’ αυτή τη διοργάνωση δήλωσε: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλης μας. Δεν θα μπορούσαμε έτσι να μείνουμε αμέτοχοι στην προσπάθεια του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης που σκοπό έχει να αναδείξει το άθλημα του Τένις στην πόλη μας, όσο και το να φέρει κόσμο (σ.σ. αθλητές και μη) στην πόλη μας.

Όσον αφορά τη διοργάνωση στο βαθμολογούμενο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 αθλητές και την παρουσία του πρώτου στην Πανελλήνια κατάταξη, του πέμπτου και του όγδοου. Συγκεκριμένα ο πρώτος στο βαθμολογούμενο τουρνουά θα πάρει 800 ευρώ, ο δεύτερος ένα ταξίδι στη Μύκονο αξίας περίπου 500 ευρώ, ενώ ο τρίτος και τέταρτος δύο διανυκτερεύσεις στην Ορεινή Αρκαδία.

Στο μη βαθμολογούμενο τουρνουά, έχουμε 34 συμμετοχές μέχρι τώρα και δικαίωμα συμμετοχών έχουν όσοι το επιθυμούν μέχρι την Παρασκευή. Κι εδώ έχουμε σπουδαία βραβεία, με τον πρώτο να παίρνει 350 ευρώ, ο δεύτερος δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής και ο τρίτος ράφτινγκ στο Λούσιο».

Παπαδόπουλος: Όλα πλέον έτοιμα οργανωτικά…

Ο υπεύθυνος προπονητής του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, Γιώργος Παπαδόπουλος.Ως υπεύθυνος προπονητής του Ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τη διοργάνωση έδωσε μερικές πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Οκτωβρίου στην Τρίπολη. Συγκεκριμένο ο ίδιος τόνισε: «Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο εγκαταστάσεις. Το βαθμολογούμενο τουρνουά θα γίνει στο ΑΚΔ Τρίπολης, ενώ το μη βαθμολογούμενο στο Tennis Cup στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στο ΔΑΚ Τρίπολης το βαθμολογούμενο τουρνουά έχει να κάνει με παίκτες Πανελλαδικής εμβέλειας. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και στο Νο5 ο Χάρης Καπόγιαννης της Πανελλήνιας κατάταξης. Μαζί τους και ο Αλέξανδρος Σιδεράκος που είναι στο Νο8, θα αποτελέσουν τα τρία μεγάλα ονόματα του τουρνουά. Από εκεί και μετά το μη βαθμολογούμενο τουρνουά θα έχει ερασιτέχνες αθλητές που θα έρθουν από τη Λάρισα, την Πελοπόννησο και δύο αθλητές από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση η οποία θα αποτελέσει σταθμό, τόσο για τα παιδιά που αθλούνται αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη, όσο και για όσους θα έρθουν να το παρακολουθήσουν. Στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ θα γίνουν οι ημιτελικοί και τελικοί και των δύο τουρνουά», ενώ συνεχίζοντας την αναφορά του για τη διοργάνωση ανακοίνωσε και ένα χάπενινγκ που είναι προγραμματισμένο να γίνει στα πλαίσια της διοργάνωσης αναφέροντας: «την Πέμπτη που θα έχει ολοκληρωθεί η οκτάδα του τουρνουά, θα γίνει αν το επιτρέψει ο καιρός μία εκδήλωση για τους αθλητές που ουσιαστικά θα μείνουν στην πόλη».

Δωρεάν διαμονή στους πέντε πρώτους της Πανελλήνιας κατάταξης…

Έγινε επίσης γνωστό ότι οι πέντε πρώτοι της Πανελλήνιας κατάταξης θα έχουν δωρεάν διαμονή στη διάρκεια των αγώνων. Συγκεκριμένο ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Οι πέντε πρώτοι θα εξασφαλίσουν τη δωρεάν διαμονή τους στη διάρκεια της αγωνιστικής παρουσίας τους στους αγώνες. Αν κάποιος δεν έρθει από αυτούς, το προνόμιο αυτό θα «μετακινείται» στους πέντε επόμενους μέχρι την πρώτη δεκάδα».

Και αξιολογημένοι διαιτητές…

Όσον αφορά την οργάνωση και την προετοιμασία στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Υπάρχουν καταρχήν δύο επιδιαιτητές οι κα Χατζή Ελίνα και ο κος Καραγιάννης Γιώργος που είναι διπλωματούχοι επιδιαιτητές και προπονητές του Ομίλου μας. Βέβαια τις ημέρες των ημιτελικών θα βρίσκονται στην πόλη επίσημοι διαιτητές αναγνωρισμένοι από την ITF και linesman αγώνων, καθώς και τα ballboys και ballgirls από τον Όμιλό μας οι οποίοι θα βοηθήσουν για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων, έτσι ώστε οι αθλητές να έχουν τις καλύτερες παροχές», ενώ όσον αφορά το σύστημα των αγώνων πρόσθεσε: «Αυτό το τουρνουά θα περιλαμβάνει νοκ-άουτ παιχνίδια. Βέβαια το Νο1 και Νο 4 θα βρίσκονται στις αντίθετες άκρες του κυρίως ταμπλό ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι πριν τον τελικό. Το ταμπλό θα είναι 32άρι και γι’ αυτό δεν θα υπάρχουν προκριματικά. Άρα η πρώτη μέρα του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσει την Κυριακή κι αυτό πάντα όσον αφορά το βαθμολογούμενο τουρνουά. Στο μη βαθμολογούμενο τουρνουά όμως όπου τα άτομα είναι περισσότερα από 32, εκεί θα έχουμε προκριματικά τα οποία θα περιμένουμε να γίνουν από Κυριακή ή Δευτέρα».

Κουκάκης: "Σύμμαχος η διοργάνωση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής"

Ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, κ. Σταύρος Κουκάκης.Όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, δήλωσε: «Η ΑΕΚ Τρίπολης είναι ένας ιστορικός σύλλογος για την περιοχή μας που έχει γράψει τη δική του ιστορία σε πάρα πολλά σπορ. Τα τελευταία χρόνια μας έχει εκπλήξει όλους η πρόοδος που έχει κάνει στο τμήμα του Τένις και μας εκπλήσσει κάθε χρόνο και περισσότερο αγωνιστικά και φέτος βλέπουμε να βελτιώνεται και οργανωτικό έχοντας μπροστά μας τη διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά στα γήπεδα του ΑΚΔ Τρίπολης. Από την πλευρά μου θα ήθελα να συγχαρώ όλους εκείνους τους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, προκειμένου να γίνει πραγματικά ένα άρτιο τουρνουά. Η διοργάνωση αυτή βοηθάει παράλληλα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Δήμος Τρίπολης και η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων