ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Aγώνες κολύμβησης στο ΔΑΚ Τρίπολης (video)

Με παιδιά απ' όλη την περιφέρεια γέμισε το Κολυμβητήριο Τρίπολης, καθώς διεξάγονται οι χειμερινοί αγώνες.  Στους αγώνες συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 9-12 (τα προαγωνιστικά) και από 13 έως και ενήλικες, τα αγωνιστικά.

Ο κ. Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΚΟΑΤ, μιλώντας στην κάμερα του arcadia-sports.gr, δήλωσε πως εφέτος λόγω οικονομικής κρίσης οι αγώνες θα διαρκέσουν μόνο μια ημέρα με τα αγωνίσματα να λαμβάνουν χώρα συμπτυγμένα από το πρωί έως και το απόγευμα. "Εχουμε κάποιο πρόβλημα κούρασης, αλλά τα παιδιά είναι σε πολύ καλό δρόμο. Οι αγώνες άρχισαν από τις 9 και θα διαρκέσουν μέχρι περίπου τις εννιά το βράδυ. Στους αγώνες λαμβάνουν χώρα παιδιά από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου και από τη Ζάκυνθο. Η Κεφαλλονιά δυστυχώς λόγω κλειστού κολυμβητηρίου, δεν συμμετέχει. Επιπλέον το Ναύπλιο συμμετέχει με μία μόλις αθλήτρια, καθώς έχει κλείσει και εκεί το κολυμβητήριο. Δυστυχώς το να κλείνουν κολυμβητήρια είναι ένα φαινόμενο της εποχής και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄αυτό αν και  υψώνουμε πάντα την φωνή μας γιατί τα ανοιχτά κολυμβητήρια ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό", ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.


Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο τέτοιοι αγώνες μπορούν να δώσουν κίνητρο α παιδιά στο να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το άθλημα της κολύμβησης με τον πρωταθλητισμό, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε: "Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να σπρώξεις ένα παιδί. Αυτό είναι κάτι που είτε το έχει το παιδί είτε όχι. Εμείς πάντα ξεκινάμε με τα παιδιά από την αρχή προκειμένου να πάρουν τις σωστές βάσεις και τη σωστή τεχνική. Από τα 10 ή τα 20 παιδιά που ξεκινάνε κάθε χρόνο σαν προαγωνιστικά ή σαν επίλεκτα, ελάχιστα είναι αυτά που αποφασίζουν να συνεχίσουν. Είναι και προσωπική τους απόφαση αλλά και της οικογένειας τους καθώς ο γονιός ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό δεσμεύει όλο το πρόγραμμα του, καθώς πρέπει να προσέχει την διατροφή του και πολλά ακόμα πράγματα".


Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι ικανοποιητικές οι εγκαταστάσεις στο κολυμβητήριο Τρίπολης δήλωσε πως οι χώροι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και υπάρχει ζεστό νερό στις πισίνες πάντα, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. "Βλέπουμε άλλα κολυμβητήρια που θεωρούνται και μεγάλα στην Αθήνα για παράδειγμα και συγκρίνοντας τα με το δικό μας βλέπουμε πως είναι σε άριστη κατάσταση. Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι. Γίνονται συνεχώς βελτιώσεις μεταξύ των οποίων και τα καινούργια συστήματα χλωρίωσης που θα λειτουργήσει σύντομα. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και ευχαριστούμε την δημοτική αρχή και το νομικό πρόσωπο του Δήμου", τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων