ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δωρεάν κολύμβηση στους κοινωνικά αδύναμους

Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, Χριστίνα Ζαμπαθά, με αφορμή τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης που παρέχει ο Δήμος στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Η κα. Ζαμπαθά ανέφερε: «Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο δείχνει έμπρακτα για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και βοηθάει τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, τις οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν για να απολαύσουν τα παιδιά τους το δικαίωμα να συμμετέχουν στο Κολυμβητήριο για εκμάθηση του αθλήματος της Κολύμβησης. Θα λειτουργήσουν φέτος τμήματα, στα οποία θα ενταχθούν παιδιά και θα μάθουν κολύμβηση ή θα κολυμπάνε εντελώς δωρεάν σε συνεργασία με τον κάθε σύλλογο που λειτουργεί στο Αθλητικό Κέντρο, στο Κολυμβητήριο του Δήμου Τρίπολης.

Είχαμε πει ότι θα γίνονται αιτήσεις μέχρι τέλος Αυγούστου, όμως επειδή το Κολυμβητήριο θα ξεκινήσει περίπου την λειτουργία του στις 16 Αυγούστου, θα δώσουμε παράταση μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Μπορούν να κάνουν αιτήσεις στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στον δεύτερο όροφο. Υπεύθυνοι είναι ο κ. Παντζής και η κα. Μπιρμπίλη, θα καταθέσουν την αίτηση τους. Θα λάβουν πληροφορίες για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τέλη Σεπτέμβρη.

Τα δικαιολογητικά είναι: Η αίτηση του ενδιαφερόμενου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ, αντίγραφο του εντύπου Ε1, εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας, κάρτα ανεργίας (εφόσον πρόκειται για άνεργο) και βεβαίωση παιδίατρου. Τα παιδιά που θα μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα, θα πρέπει να είναι ηλικίας 6-14 ετών και ένας αριθμός παιδιών προσχολικής ηλικίας. Μακάρι να είναι τόσα παιδιά ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα. Τα παιδιά θα ενταχθούν στα τμήματα που θα λειτουργούν στους συλλόγους, γιατί δεν θέλουμε τα παιδιά να είναι απομονωμένα για να φαίνεται ότι προέρχονται από κοινωνικά αδύναμες ομάδες. Θα ενταχθούν στα υπάρχοντα τμήματα των συλλόγων, για να μην διαφοροποιούνται και δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά.

Όταν συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις θα εξετάσουμε το θέμα αν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων. Αν πραγματικά ο αριθμός είναι μεγαλύτερος θα εξετάσουμε το θέμα. Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο τμήμα ανεξάρτητο.

Δεν μιλάμε για τμήματα εκμάθησης μόνο, μιλάμε  για παιδιά τα οποία αν γνωρίζουν ήδη κολύμπι, θα ενταχθούν σε προ-αγωνιστικά τμήματα ή αγωνιστικά εφόσον είναι εφικτό.

Υπάρχει κόσμος ο οποίος λείπει σε διακοπές. Συνήθως λέμε ότι όλα ξεκινούν με την έναρξη των σχολείων. Τότε γνωστοποιούνται τα πάντα και τα παιδιά τότε εντάσσονται σε πρόγραμμα, όταν μπαίνει το πρόγραμμα του σχολείου. Αυτή την στιγμή από όσο γνωρίζω έχω 15 αιτήσεις στο Νομικό Πρόσωπο. Δεν ξέρω αν έχουν δεχθεί κάποιες αιτήσεις στον Δήμο. Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι τέλος Σεπτέμβρη για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά που θα γυρίσουν από τις διακοπές, για να μπορέσουν να φτιάξουν τα μαθητικά και αθλητικά τους προγράμματα.

Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος για τον Δήμο. Για αυτό είπαμε ότι γίνεται σε συνεργασία Δήμου-Νομικού Προσώπου και αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο και θα εντάξουν τα παιδιά στα προγράμματα τους. Δεν θα είναι κάτι ξεχωριστό, για να επιβαρύνει κάποια κατάσταση.

Μελετάμε κάποιο πρόγραμμα ώστε να διευρυνθεί το πρόγραμμα του Δήμου για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σε άλλα αθλήματα εκτός της κολύμβησης. Δεν είμαι έτοιμη να σας απαντήσω. Θα δούμε στην πορεία και με το ξεκίνημα της χρονιάς θα κοιτάξουμε και τι αιτήματα έχουμε. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό, αν υπάρχει κόσμος και αν υπάρχουν αιτήματα από τους συνδημότες. Είμαστε βέβαια σε συνεργασία με τους συλλόγους και έχουμε την διάθεση να το κάνουμε.

Φέτος λειτούργησε για πρώτη χρονιά το Κολυμβητήριο και τους θερινούς μήνες, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας που δεν είχαν την δυνατότητα να κινηθούν και να απολαύσουν το κολύμπι στην θάλασσα, να απολαύσουν το κολύμπι στην πισίνα. Στις 10 Αυγούστου σταμάτησε η διαδικασία και γίνεται συντήρηση. Έχει αδειάσει η μικρή και η μεγάλη πισίνα. Γίνεται συντήρηση ώστε να μπορέσουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουμε από την αρχή με όλες τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν τα παιδιά ασφαλώς να κολυμπάνε στο Κολυμβητήριο της Τρίπολης. Στις 16 Σεπτέμβρη θα κολυμπήσει η μεγάλη πισίνα. Από 1η Οκτώβρη θα λειτουργήσει η μικρή πισίνα.

Βεβαίως θα υπάρξουν ώρες για το κοινό, όπως υπήρχαν πέρσι και αυτό θα είμαστε σε θέση να το συζητήσουμε από την προσέλευση που θα έχουμε από συνδημότες να κολυμπήσουν, θα προσδιορίσουμε και τις ώρες λειτουργίας για το κοινό.

Το κοινό γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να κάνει αίτηση, να φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και με την έναρξη της περιόδου, θα μπορούν βεβαίως και εκείνοι να κολυμπήσουν.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων