ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αντ. Φαρφαράς: "Φανταστικά αποτελέσματα, προσπαθούμε μόνοι μας"

Σημαντικές επιτυχίες είχε το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που έγιναν τον Ιούλιο  και ο υπεύθυνος του τμήματος Αντώνης Φαρφαράς μίλησε στο a-sγια τους αγώνες και γενικά για την ποδηλασία.

 

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Το τμήμα της ΑΕΚ είχε πολλές επιτυχίες και διακρίσεις παρά τις δυσκολίες στην προετοιμασία.

Ο Ιούλιος ήταν ένας μήνας Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Την πρώτη εβδομάδα διοργανώθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MountainBike στην Κάρυστο, όπου είχαμε 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο από το Ραφαήλ Ρούτσι. Μετά πήγαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου, το οποίο έγινε στη Ρόδο. Στην ατομική χρονομέτρηση και αντοχή πήρε δύο χρυσά μετάλλια η Κωνσταντίνα Φαρφαρά. Έπειτα είχαμε το Πανελλήνιο πίστας, όπου καταφέραμε να πάρουμε 4 αργυρά μετάλλια με την Κωνσταντίνα Φαρφαρά, 2 χάλκινα με την Ελευθερία Ρηγοπούλου και μια 4η, 5η  και 6η θέση με το Ραφαήλ Ρούτσι.

Τα παιδιά που έκαναν πρωταθλητισμό μπόρεσαν και δούλεψαν, έστω και αν οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες. Το πιο κουραστικό από όλα ήταν ότι όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα έγιναν μέσα σε είκοσι ημέρες. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα ήταν φανταστικά για τα παιδιά, τους γονείς, τους προπονητές, για όλους.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε ή υπάρχουν και άλλοι αγώνες;

Συνεχίζουμε, μιας και έχουμε στις 20 Αυγούστου έναν αγώνα στην Αθήνα,  έπειτα στην Τρίπολη, έχουμε αγώνα στην Πάτρα στα πλαίσια διασυλλογικών διοργανώσεων.

Οικονομική ή άλλου είδους βοήθεια υπάρχει από τους φορείς;

Δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Προσπαθούμε μόνοι μας, εμείς και οι γονείς. Όχι μόνο δεν υπάρχει βοήθεια, αλλά δεν υπάρχει ούτε καν η ερώτηση αν χρειαζόμαστε κάτι.

Από ποια ηλικία αρχίζουν τα παιδιά την ποδηλασία;

Έχουμε ξεκινήσει εκτός από το αγωνιστικό τμήμα, ένα τμήμα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 ετών, όπου μαθαίνουμε τα παιδιά καταρχήν να κάνουν ποδήλατο με δύο ρόδες, μετά κυκλοφοριακή αγωγή και οδική συμπεριφορά. Έπειτα μπαίνουν στην ακαδημία γιατί είναι βασικό να μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται ως ποδηλάτες  στο δρόμο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγορά κράνους, είτε κάνει αθλητισμό, είτε κάνει απλά βόλτα. Ευτυχώς, το κράτος μερίμνησε και μείωσε τη φορολογία στα κράνη

Ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και στο τέλος θα ήθελα να δηλώσω κάτι ακόμα. Η πόλη μας ανέκαθεν έβγαζε και βγάζει πρωταθλητές στην ποδηλασία. Ελπίζω οι φορείς να το βλέπουν αυτό και να βοηθήσουν περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων