ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Νέα διάκριση για την Πολυχρονοπούλου

Μία ακόμη διάκριση και εξαιρετικά πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις πραγματοποιήσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η πρωταθλήτρια του ΠΟΤρίπολης, Κάλλια Πολυχρονοπούλου.

Στο "Orbea Attika 3 Races", όπως ονομάστηκε ο αγώνας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, η ΠΕΠΑ με τη βοήθεια του μέγα χορηγού cyclist.gr, ουσιαστικά διοργάνωσε έναν διήμερο ποδηλατικό αγώνα που ολοκληρώθηκε σε τρία ΕΤΑΠ και περιλάμβαναν το Σάββατο το πρωί αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης 10 χιλιομέτρων εντός του Κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά, το Σάββατο το απόγευμα σιρκουί 30 λεπτων + 1 στροφής πάλι εντός του Κωπηλατοδρομίου και την Κυριακή το πρωί αγώνα αντοχής 69χιλιομέτρων με εκκίνηση στο κέντρο της Αθήνας Διον. Αεροπαγίτου (Μουσείο Ακρόπολη) και τερματισμό στο Σούνιο στο Ναό του Ποσειδώνα.

Το όριο συμμετεχόντων για τον αγώνα της Κυριακής ήταν οι 200 ποδηλάτες αριθμός που ξεπεράστηκε και έγιναν 210! Για όσους που ίσως δεν μην γνωρίζουν τα ΕΤΑΠ είναι αυτόνομοι αγώνες που συμπληρώνουν το χρόνο μεταξύ τους και νικητής του αγώνα είναι αυτός που θα έχει ολοκληρώσει όλα τα ΕΤΑΠ με τον καλύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά επειδή ο κάθε αγώνας έχει την δική του ιδιομορφία, υπάρχουν και οι νικητές του κάθε ΕΤΑΠ ξεχωριστά!

"Τρία στα τρία" για την Πολυχρονοπούλου…

Από τα τρία ΕΤΑΠ λοιπόν που πραγματοποιήθηκαν στην κατηγορία γυναικών το Σαββατοκύριακο, η αθλήτρια του ΠΟ Τρίπολης αποδείχθηκε ότι είχε πολλά (αγωνιστικά) κέφια φτάνοντας στον τερματισμό πρώτη και στις τρεις διαφορετικές κούρσες (ΕΤΑΠ). Εννοείται βέβαια ότι βάσει των επιδόσεων η Πολυχρονοπούλου κατετάγη πρώτη στην γενική κατάταξη, αποδεικνύοντας ότι η ίδια επιστρέφει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς μετά την μέτρια παρουσία στους τελευταίους δύο πρόσφατους αγώνες, σε Νεμέα και Πάτρα.

Αναφορικά με την προετοιμασία γι’ αυτό τον αγώνα η Κάλλια αποδείχθηκε ότι προετοιμάστηκε πολύ καλά, αν κρίνουμε από τα όσα μας ανέφερε: "Ξεκινώντας από ένα πολύ φορτωμένο και κουρασμένο πρόσφατο παρελθόν αφού στους αγώνες της Νεμέας πριν ένα μήνα περίπου κέρδισα στον έναν αγώνα αλλά έχασα στον άλλο, είχαμε πολλά να σκεφτούμε με τον προπονητή μου. Πρώτα από όλα έπρεπε να ξεκουραστώ και σωματικά αλλά και ψυχολογικά, εφ’ όσον είχαμε σαν στόχο να κερδίσω το orbea Attika 3 races. Αυτό και έγινε, μελετήσαμε τα λάθη μας, ξεκουράστηκα και θέσαμε το στόχο μας ο οποίος ήταν να μπω δυναμικά σε αυτόν τον πολύ σημαντικό για εμένα αγώνα. Η προετοιμασία δούλεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο στο προπονητικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό".

Η "εικόνα" του πρώτου ΕΤΑΠ…

Για μία ακόμη φορά η Κάλλια Πολυχρονοπούλου με προθυμία μίλησε στο «Κόντρα Επίθεση» για την αγωνιστική της παρουσία και με τον δικό της τρόπο μας περιέγραψε τον αγώνα με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβουμε τα μυστικά του αθλήματος. Αναφορικά με την αγωνιστική της παρουσία στο πρώτο ΕΤΑΠ, η Κάλλια μας τόνισε χαρακτηριστικά: "Φτάνοντας η πρώτη ημέρα των αγώνων είχαμε θέσει ως αρχικό στόχο να κερδίσω το χρονόμετρο. Με πλήρη αυτοσυγκέντρωση και γνώση για το αγωνιστικό κομμάτι, μπήκα στον αγώνα έτοιμη και έτρεξα σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή μου. Αν και στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων σε αυτό το αγώνισμα είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες διαφορές στους χρόνους για εμένα ήταν σημαντικό να κερδίσω έστω και με ένα δευτερόλεπτο διαφορά. Κατάφερα να κάνω διαφορά 27 δευτερολέπτων και να έχω ψυχολογικό κυρίως προβάδισμα! Τα περάσματά μου ήταν τα καλύτερα που έχω κάνει μέχρι στιγμής σε αυτό το τερέν. Ο χρόνος μου πολύ ικανοποιητικός. Επίσης πολύ ικανοποιητικός και ο χρόνος της δεύτερης αθλήτριας που έδειξε ότι δεν θα είναι εύκολη η δουλειά μου στα επόμενα ΕΤΑΠ".

Ονειρικό το δεύτερο ΕΤΑΠ…

Εξαιρετική η παρουσία της Πολυχρονοπούλου στο δεύτερο ΕΤΑΠ με την αθλήτρια του Π.Ο. Τρίπολης να πραγματοποιεί πολύ καλή παρουσία, γεγονός που παραδέχθηκε και η ίδια. Από την ίδια ζητήσαμε να μας περιγράψει την κούρσα το απόγευμα του Σαββάτου η οποία είχε χαρακτηριστικά ως εξής: "Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον ίδιο χώρο μας περίμενε το δεύτερο ΕΤΑΠ, σιρκουί που θα διαρκούσε μισή ώρα και μία στροφή, δηλαδή ο αφέτης κρατούσε χρόνο και όταν θα ολοκληρώναμε μισής ώρα αγώνα θα χτυπούσε το προειδοποιητικό καμπανάκι ότι έχουμε άλλη μία στροφή την τελευταία. Η αρχική μου πρόβλεψη ήταν ότι ο αγώνας θα ολοκληρωνόταν σε 3-4 στροφές όμως πηγαίναμε τόσο γρήγορα που κάναμε 5 στροφές τελικά. Ως κατά το σύνηθες, στην κατηγορία των γυναικών ξεκινήσαμε μαζί με την κατηγορία Γ και Δ. Να υπενθυμίσω ότι η Γ’ κατηγορία είναι από τις πλέον δυναμικές αφού εκεί έχει μαζευτεί αρκετή από την αφρόκρεμα των μάστερ! Αυτό σήμαινε ότι ο αγώνας θα ήταν γρήγορος και έπρεπε να μπω έτοιμη και δυναμική. Η αντίπαλός μου ήταν πίσω μου στο χρόνο μόνο 27" και ήταν ορατή απειλή για εμένα.

Όπως το είχα προβλέψει, ο αγώνας από την αρχή ήταν πολύ δυνατός και γρήγορος το τερέν πολύ τεχνικό με απότομες στροφές και το γκρουπ αρκετά μεγάλο. Εγώ ένιωθα όμως πάρα-πάρα πολύ καλά!!! Οι άντρες έκαναν πολλές προσπάθειες με ντεμαράζ για ξεκόλλημα αλλά πήγαν άκαρπες, εγώ κατάφερα και κρατήθηκα μαζί με το πρώτο γκρουπ μέχρι και την τέταρτη στροφή κάτι ονειρικό για εμένα!!! Η αντίπαλός μου είχε μείνει αρκετά πιο πίσω από την τρίτη στροφή και εγώ το μόνο που είχα ως στόχο πια ήταν να κρατηθώ όσο το δυνατόν μέσα στο πρώτο γκρουπ για να κάνω τη διαφορά στο χρόνο μεγαλύτερη. Αυτό και έκανα τελικά όμως στην τελευταία στροφή έγινε ένα πολύ δυνατό ντεμαράζ και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το πρώτο γρουπ, αλλά έμεινα λίγο πιο πίσω με κάποιους άντρες μεγάλης δυναμικότητας. Πηγαίναμε πολύ δυνατά, ήμουν καλά και τελικά κατάφερα να τερματίσω 2:30 λεπτά πιο μπροστά από την δεύτερη αθλήτρια και 40" πίσω από το πρώτο γκρουπ!!! Δεν το πίστευα ότι έκανα τέτοιον αγώνα!!! Είχα ήδη περίπου 3 λεπτά διαφορά από την δεύτερη αλλά είχα ακόμα ένα ΕΤΑΠ, αυτό της Κυριακής".

Εξίσου εντυπωσιακή και στο τρίτο ΕΤΑΠ…

Εδώ που τα λέμε η καλή παρουσία των δύο πρώτων ΕΤΑΠ και το γεγονός ότι ο ενθουσιασμός δεν παρέσυρε την αθλήτρια από την Αρκαδία, ήταν λόγοι για να τα πάει εξίσου πολύ καλά και την Κυριακή στην κούρσα των 69 χιλιομέτρων σε μία ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή, αλλά με πολλές ιδιαίτερότητες, απαιτήσεις και κινδύνους. Η Κάλλια Πολυχρονοπούλου μας μίλησε αναλυτικά και για το τρίτο ΕΤΑΠ, μεταφέροντάς μας μέσα στον αγώνα. Η ίδια για το τρίτο και πιο ενδιαφέρον ίσως ΕΤΑΠ του διημέρου μας είπε χαρακτηριστικά: "Τα 3 λεπτά σε έναν αγώνα αντοχής είναι χρόνος που δεν "μαζεύεται" εύκολα, αλλά από την άλλη το να σταθεί μια γυναίκα σε ένα γκρουπ 200 ανδρών δεν είναι και λίγο. Η Κυριακή ξεκίνησε για εμένα όχι με τον αέρα την νικήτριας αλλά με μεγάλη επιφύλαξη για τον αγώνα. Έπρεπε να είμαι προσεκτική για τυχόν ατυχήματα, για τεχνικά προβλήματα, να παρακολουθώ όλες τις αντιπάλους μου, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να τρέξω δυναμικά και να μη φοβηθώ τίποτα. Τα πέτυχα όλα. Υπό τις οδηγίες και πάλι του προπονητή μου έκανα όλα όσα έπρεπε σωστά. Η ιδιομορφία του αγώνα της Κυριακής ήταν ότι ανάμεσα στους 90 περίπου μάστερ προστέθηκε και η κατηγορία ΟΠΕΝ όπου την πλαισίωσαν μεγάλα ονόματα της Ελληνικής ποδηλασίας από την κατηγορία ανδρών ελίτ. Αυτό σήμαινε ότι και το τρίτο ΕΤΑΠ θα ήταν πάρα πολύ τεχνικό από την αρχή μέχρι το τέλος, θα ήταν επικίνδυνο διότι ήμασταν σύνολο 210 ποδηλάτες και φυσικά θα ήταν και πολύ γρήγορος ο ρυθμός.

Στόχος μας εδώ ήταν να μπορέσω να κρατηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο πρώτο γκρουπ πράγμα καθόλου εύκολο! Στα 69 χιλιόμετρα του αγώνα είχα προβλέψει ότι θα ήμουν μέσα στο πρώτο γκρουπ για περίπου τα μισά χιλιόμετρα. Διαψεύστηκα από την καλή μου κατάσταση όμως. Μπόρεσα και παρέμεινα στο πρώτο γκρουπ μέχρι και τα τελευταία 10 χιλιόμετρα παρά τον ξέφρενο (για εμένα) ρυθμό που ποδηλατούσαμε! Ένιωθα πάρα πολύ καλά και ένιωσα ακόμα καλύτερα όταν είδα μία-μία τις αντιπάλους μου να μένουν από δυνάμεις ενώ εγώ ένιωθα υπέροχα. Έτσι κατάφερα μέχρι το 59 να είμαι μαζί με τους πρώτους και όταν πια κουράστηκα από τον γρήγορο ρυθμό έμεινα στο δεύτερο γκρουπ το οποίο το αποτελούσαν οι ίδιοι αθλητές του δεύτερου γκρουπ, που ήμασταν μαζί και στο σιρκουί!!! Τερμάτισα 7 λεπτά πιο γρήγορα από την δεύτερη αθλήτρια που με απειλούσε και 4 λεπτά μετά τον πρώτο τερματίσαντα του αγώνα επίδοση πραγματικά πολύ καλή για εμένα! Ένιωθα σαν "κουνουπάκι" ανάμεσα στα θηρία, πραγματικά! Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτός ο αγώνας έληξε με τρείς νίκες! Επίσης κέρδισα όλες τις γυναίκες που έτρεξαν την Κυριακή, διότι υπήρξαν και κάποιες κοπέλες που συμμετείχαν μόνο ως ΟΠΕΝ και έτρεξαν μόνο το τρίτο ΕΤΑΠ. Η διαφορά μου από την επόμενη κοπέλα που τερμάτισε μετά από εμένα στην αντοχή (δεν ήταν αυτή που με απειλούσε στα πρώτα δύο ΕΤΑΠ) ήταν 5 λεπτά περίπου".

Σαν επίλογο αυτής της συζήτησης που κάναμε με την Κάλλια αναφορικά με τον τριπλό αγώνα το περασμένο Σαβατοκύριακο στην Αττική και στο τι η ίδια θα ήθελε να μας πει γι’ αυτούς τους αγώνες, η ίδια μας είπε χαρακτηριστικά τα εξής: "Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έτρεξα τρεις αγώνες κέρδισα τρεις φορές και χαμογέλασα με το τεραστιότερο χαμόγελο που είχα ποτέ! Δεν είχα τρέξει ποτέ στη ζωή μου τόσο γρήγορους αγώνες (με εξαίρεση το χρονόμετρο) με τόσες πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Πολλές ευχαριστίες στον μέγα χορηγό του αγώνα cyclist.gr, στους εθελοντές, στην αστυνομία, στην ΠΕΠΑ, στους ραδιοερασιτέχνες, σε όλους όσους ενεπλάκησαν στη άρτια αυτή διοργάνωση στον προπονητή μου και πάνω από όλα στην οικογένειά μου που χαίρεται με τις επιτυχίες μου! Τις νίκες μου επιτρέψτε μου να τις αφιερώσω στον πατέρα μου που δίνει τον δικό του αγώνα και εύχομαι να βγει ο μεγάλος νικητής!".

πηγή: Φώτης Αλεξόπουλος, contraepithesi.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων