ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΣΑΟΟ: Βραδιά αφιερωμένη στον Μαγγίτση!

Αφιερωμένη στον γνωστό ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, θα είναι η εκδήλωση της Παρασκευής (8/4. 20:00) που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Αναλυτικά:

"Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ. στο εντευκτήριο του ΣΑΟΟ (Β. Δεκάζου 9-11, Τρίπολη), ο γνωστός ορειβάτης-αθλητής Νίκος Μαγγίτσης θα µοιραστεί µαζί µας εμπειρίες από την πλούσια δράση του, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται µε αφορµή την επιτυχημένη αποστολή των Ελλήνων ορειβατών στο Ακονκάγκουα, το Δεκέμβριο του 2015, στην οποία συμμετείχε ο συμπολίτης, συνορειβάτης, και μέλος του Συλλόγου μας Τάσος Κεχαγιάς. Είναι μια ευκαιρία για το ευρύ κοινό της πόλης μας -και όχι μόνο για τους ορειβάτες- να γνωρίσουν από κοντά έναν άνθρωπο που έχει υψώσει την Ελληνική Σημαία στα πέρατα της γης, και ο οποίος για πρώτη φορά επισκέπτεται την περιοχή μας.

 

Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε στην Αγριά του Βόλου στο Πήλιο, το 1968. Έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της αναψυχής και διατριβή με θέμα “Χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο”. Εργάζεται στον ορειβατικό σύλλογο Βόλου (τμήμα αθλητικής αναρρίχησης) και στον Δήμο Βόλου.

 

Ο Νίκος Μαγγίτσης έχει οργανώσει και υλοποιήσει 44 αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη. Τον Μάρτιο του 2008, έγινε ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε το project των "7 summits", δηλαδή την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ στα 8848 μέτρα, στις 17 Μαΐου 2004. Είναι επίσης ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει (πεζοπορικά καλύπτοντας περισσότερο από ένα παράλληλο) στον Βόρειο (2000) και Νότιο Πόλο (2003).

 

Στις δράσεις του αξίζει να αναφέρουμε την πεζοπορική διάσχιση στην Τυνησιακή Σαχάρα (180 χλμ σε 90 ώρες το 2001), την διάσχιση της Salar De Uyuni στη Βολιβία (154 χλμ σε 54 ώρες το 2005), καθώς και τον πρώτο χειμερινό διάπλου του Αιγαίου Πελάγους με solo kayak, από τη Λήμνο στο Βόλο (170 μίλια σε 102 ώρες) το 2002".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων