ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΣΑΟΟ: Η Εξόρμηση στο Παναχαϊκό όρος! (PHOTOS)

Μια καταπληκτική εξόρμηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οικολόγων το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Νοεμβρίου 2015. Η διήμερη εξόρμηση έκλεισε έναν πλούσιο μήνα σε πεζοπορίες και λοιπές δραστηριότητες για το σύλλογο.

Οι πεζοπόροι αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου από την Τρίπολη με προορισμό το χωριό Πουρναρόκαστρο (650 μ.), λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.

Από εκεί ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα σε αραιό δάσος ελάτης, σε 4 ½ περίπου ώρες, οι 18 ορειβάτες του ΣΑΟΟ έφτασαν στο καταφύγιο "Πρασούδι" στα 1720 μ., μέσα σε καταιγίδα. Παρά την πυκνή συννεφιά και ομίχλη που δεν επέτρεπε ορατότητα πέραν των 15 μέτρων, η αίσθηση του χειμωνιάτικου βουνού που αποκόμισαν οι ορειβάτες ήταν εντυπωσιακή. Η θαλπωρή του καταφυγίου και η φιλοξενία των ανθρώπων του ΕΟΣ της Πάτρας, πολύ γρήγορα, ανακούφισαν και ενθουσίασαν την ορειβατική μας ομάδα. Αφού τακτοποιηθήκαμε στις κουκέτες ακολούθησε το σύνηθες ορειβατικό γλέντι με τους καθιερωμένους μεζέδες και μακαρονάδες, άφθονο νέκταρ και φυσικά τη συνοδεία του κιθαρωδού μας Χρήστου. 

 

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή 29 Νοεμβρίου), οι θεοί του Παναχαϊκού μας έκαναν την έκπληξη: η καταιγίδα απομακρύνθηκε προς τα ανατολικά και η ανάβαση στην κορυφή (του Παλαβού ο Πύργος 1924 μ. ) μας επέτρεψε να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα στη μισή κυριολεκτικά Ελλάδα. Από τα Άγραφα μέχρι τον Ταΰγετο και από την Κεφαλλονιά μέχρι τον Κιθαιρώνα αποκαλύφθηκε το μεγαλείο της ορεινής Ελλάδας, μια θάλασσα από βουνά, και στα πόδια μας να λάμπουν το Ιόνιο Πέλαγος, ο Πατραϊκός και ο Κορινθιακός κόλπος. Δυστυχώς όμως το όνειρο σύντομα τελείωσε όταν άρχισε η επιστροφή προς το Πουρναρόκαστρο μέσω της κορυφής Βοδιάς (1830 μ.) και του μικρού παλιού καταφυγίου Ψαρθί (1450 μ.). Ωστόσο η ικανοποίηση από έναν αξέχαστο ακόμη διήμερο και η προσδοκία για την επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ  απάλυνε λίγο τα αντιφατικά συναισθήματα του αποχωρισμού. 

Επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα είναι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  ένα  οδοιπορικό στα εν πολλοίς άγνωστα διαμάντια της Αρκαδικής Γης, δηλαδή στον νεολιθικό οικισμό του Σακοβουνίου  (ή Σφακοβουνίου - περιοχή Καρβουνίου Καμενίτσης) στη Βυζαντινή Αβύσσενα και στον μεταβυζαντινό Νερόμυλου της Αμπράχοβας στα όρια της κοινότητας Αγριδίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων