ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΡΚΑΔΙΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Το μονοπάτι της φιλίας (PHOTOS)

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έδινε τη μάχη του στο ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών, 13 νέοι Βέλγοι, ήταν στην Αρκαδία για το άνοιγμα ενός μονοπατιού που είχε να περπατηθεί 40 χρόνια! Διαβάστε την ξεχωριστή ιστορία που ζήσαμε από κοντά.

 

 

"Εχει έρθει ένα κλιμάκιο προσκόπων από τις Βρυξέλλες και άνοιξαν ένα μονοπάτι στη Σιλίμνα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη. Θα έρθεις;", μου είπαν και είναι αλήθεια πως όσο και αν προσπαθούσα να τα συνδυάσω, μου ήταν δύσκολο να τα βάλω σε σειρά. 

Ερωτήσεις όπως "Πώς ήρθαν;", "Πού μένουν;" "Γιατί διάλεξαν ένα χωριό έξω από την Τρίπολη;", ήταν δύσκολο να απαντηθούν, οπότε από μόνη της η πρωτόγνωρη εμπειρία θα άξιζε τον κόπο. Και έτσι ακριβώς ήταν. Αξιζε πέρα για πέρα.

Η προσκοπική ομάδα των Βρυξελλών "Piccadilly", επισκέφτηκε την Τρίπολη και έμεινε στο χωριό της Σιλίμνας για οκτώ ημέρες. Στήνοντας σκηνές στην εξοχή, φυλάσσοντας τα πράγματα στο σχολείο και μαγειρεύοντας τα βασικά, ήρθαν για να δουν από κοντά τις ομορφιές της Πελοποννήσου, αρχίζοντας από την Αρκαδία. 

Γιατί την διάλεξαν; Ευτυχώς ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που με τη δουλειά τους στο εξωτερικό και πάνω απ’ όλα με τον χαρακτήρα τους διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας και την περιοχή μας. Ετσι έγινε και με τους συγκεκριμένους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση συντοπίτη μας που τους έπεισε για την επιλογή ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

13 άτομα από 16 έως 23 ετών ανέδειξαν τον χαρακτήρα του εθελοντισμού, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για τον καλλωπισμό του χωριού, έδωσαν ζωή στην περιοχή και ζήτησαν να προχωρήσουν σε μία ενέργεια που θα έμενε για χρόνια.

Το άνοιγμα ενός μονοπατιού που είχε να περπατηθεί για περίπου 40 χρόνια έγινε ο στόχος τους με τελικό σταθμό τον Πύργο του χωριού όπου υπάρχει και ένα εικονοστάσι της Αγίας Τριάδας. Δουλεύοντας για αρκετές ώρες κάθε μέρα τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο και την Τετάρτη (08/07) έφτασε η ώρα για να το περπατήσουν μαζί με τους κατοίκους.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Ο καθένας μπορεί να το ανέβει μέσα σε περίπου 10 λεπτά και να μαγευτεί από τη θέα που χαρίζει απλόχερα το σημείο. Η ικανοποίησή τους για την χαρά που έδωσαν δεν περιγράφεται. Αλλωστε και αυτοί έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες. 

Όπως οι ίδιοι είπαν, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία (γνωρίζετε πως κάθε επίσκεψη σε χωριό της Αρκαδίας σημαίνει τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, καρυδόπιτες κ.α), οπότε καταλαβαίνετε τι γινόταν καθημερινά από τις συμπαθητικές γιαγιάδες που συνεννοούνταν με το χαμόγελο και τα μάτια και τους προσέφεραν όσα είχαν. Ετσι απλόχερα και ελληνικά, όπως συμβαίνει στην επαρχία. Χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς ανθρώπους της δημοτικής αρχής, πολιτικούς ή διαφημίσεις. 

Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται όταν υπάρχει η θέληση και η όρεξη για προσφορά. 13 νεαροί, κάτοικοι Βρυξελλών, βρέθηκαν στη χώρα μας την δυσκολότερη οικονομική περίοδο για την Ελλάδα, προχώρησαν σε εθελοντική εργασία και έμαθαν από κοντά ποιοι την κατοικούν. Αυτοί που έχουν φιλότιμο, αγάπη και συμπόνια.

Την ίδια ώρα που στην πόλη τους παιζόταν (ίσως) το μέλλον της χώρας, αυτοί κρατούσαν ψηλά την ελληνική σημαία με καμάρι. Οι άνθρωποι, άλλωστε δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων